• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Optakt: OB - FC Midtjylland

OB jagter sæsonens første sejr, men det bliver en vanskelig opgave mod de danske mestre.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 20.00
Spillested: Nature Energy Park, Odense 
Dommer: Anders Poulsen
På TV: 3+
Hashtag: #obfcm #sldk

Holdnyt:
OB
:
Det er krisetider i den fynske Ådal.

OB tabte senest 2-3 til Hobro IK, og dermed er det blot blevet til et point i sæsonens første fem kampe. Det efterlader Jakob Michelsens mandskab på sidstepladsen i Superligaen og som det eneste hold, der ikke har formået at vinde en kamp i indeværende sæson.

Resultaterne har været dårlige - det har spillet i lange perioder ikke. Men det hjælper som bekendt ikke, når det eneste, der tæller, er resultatet på måltavlen. OB har det med at få nogle enorme udfald i kampene, og det så man senest i første halvleg mod Hobro. Det skal ryddes væk.

Et interessant spørgsmål i OB-lejren forud for FCM-kampen er, hvilken konstellation Jakob Michelsen vælger i angrebet. Her har træneren lidt af et luksusproblem, da både Mathias Jørgensen, Nicklas Helenius, Rasmus Festersen og Anders K. Jacobsen har haft mål i støvlerne i de første fem kampe. "AK" virker til at være førstevalget, men hvem bliver hans makker? 

OB har i ugens løb købt målmanden Mandé Sayouba i Stabæk, og det betyder formentlig, at Sten Grytebusts dage i klubben er talte. Han ventes dog at stå søndagens kamp mod FC Midtjylland.

OB har Jens Jakob Thomasen på skadeslisten - han lider af Bone Bruise - mens Casper Nielsen heller ikke er med.

FC Midtjylland:
3-0-sejren over AC Horsens i seneste runde har bragt FC Midtjylland op i topstriden, og holdet er store favoritter søndag aften mod bundholdet OB.

FC Midtjylland har et travlt prograrm i øjeblikket, og Jess Thorup får brugt hele sin trup. Det gør det mildt sagt også vanskeligt at spå om, hvordan FC Midtjylland stiller til start i kampene. Man kan eksempelvis notere, at Marc Dal Hende ikke har været på banen i de seneste tre ligakampe, og at Bubacar Sanneh blot har spillet en ud af de seneste tre.

Netop Bubacarr Sanneh har været i fokus i denne uge, efter han i et interview med Ekstra Bladet slog fast med syvtommersøm, at han vil væk fra FC Midtjylland, der har et tilbud fra Anderlecht i indbakken. Det hører til sjældenhederne, at en spiller er så bombastisk i sine udmeldinger. Har gambianeren mon optrådt i ulveklæder for sidste gang?

Under alle omstændigheder har FCM sikret sig en dygtig afløser i form af Alexander Scholz, der kan debutere mod OB. Scholz' debut er blot kommet tættere på, fordi Erik Sviatchenko ikke er med. 

FCM varmede op til OB-kampen med et opgør på hjemmebane mod TNS i Europa League-kvalifiaktionen. Midtjyderne vandt 3-1. 

Karantæner:
OB: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
OB (3-5-2): Grytebust - Tverskov, Petersen, Ludwig - Laursen, Eskesen, Drachmann, Kløve, Barrett - Helenius, Jacobsen

FC Midtjylland (3-4-3): J. Hansen - K. Hansen, Korcsmar, Nicolaisen - Thychosen, Sparv, Poulsen, Dal Hende - Duelund, Onuachu, Wikheim

Profilen:
Søndag kan meget vel blive dagen, hvor det er tid til at tage afsked med en af Superligaens dygtigste målmænd. Indkøbet af Mandé Sayouba må være en indikation af, at Sten Grytebust er på vej væk fra OB, og rygterne fortæller, at opgøret mod FC Midtjylland kan blive hans sidste for klubben. Sten Grytebust står før kickoff noteret for 84 Superliga-kampe, og han har velsagtens været den bedste OB'er i de fleste af dem. Det bliver et tab for ligaen, hvis han takker af efter søndagens kamp.

Vidste du, at..
Sylvester Igboun er den spiller, der står noteret for flest scoringer i de indbyrdes opgør mellem OB og FC Midtjylland. Otte kasser har nigerianeren scoret - det er ét mere end Mwape Miti. 

Dom:
FC Midtjylland er absolut ikke en rar modstander for OB på nuværende tidspunkt. Fynboerne har ikke vundet en kamp over FCM i tre år, og det er svært at få øje på, hvorfor det skal ændre sig lige nu. Jess Thorup har været dygtig til at fordele ressourcerne i truppen, og buddet herfra er en 2-0-sejr til FC Midtjylland søndag aften.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus