Kronjyderne jagter revanche efter tirsdagens nederlag i Odense.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 13.00
Spillested: BioNutria Park, Randers
Slutspil: Gruppespil - pulje 1
Dommer: Sandi Putros
På TV: Eurosport 2
Hashtag: #rfcob #sldk

Holdnyt:
Randers FC:
Det begynder efterhånden at blive kritisk igen for Randers FC efter en lille opblomstring. Tirsdag tabte kronjyderne 0-1 til OB, selv om holdet var en mand i overtal i størstedelen af kampen. Det betyder samtidig, at Randers FC pludselig for alvor skal frygte for, at de smider en plads i top 2 i gruppen - Olafur Kristjanssons mandskab havde ellers et meget solidt forspring inden gruppespillets begyndelse.

Problemerne er stadig de samme for Randers FC - målene udebliver. Lige som man troede, at der var begyndt at komme ild i Marvin Pourié, spillede tyskeren rædderligt mod OB og misbrugte blandt andet et straffespark. Alle forbandelser skal dog ikke lægges angriberne til last. De offensive midtbanefolk som eksempelvis Kasper Fisker er også gået fuldstændig i stå i forhold til målscoringen.

Mod OB fik Nikola Djurdjic endelig debut for Randers FC, og han kan måske være manden, der banker kronjyderne ud af krisen. Det er i hvert fald en spiller, de har glædet sig til at se i Randers. 

Randers FC må undvære en karantæneramt Erik Marxen, mens Mads Fenger er tvivlsom. 

OB:
Det fynske forår er smukt ifølge komponisten Carl Nielsen, og det er det helt sikkert også ifølge Kent Nielsen. I hvert fald indtil videre. OB har fået styr på tingene i 2017 og skabt gode resultater, og det fortsatte i seneste kamp mod Randers, hvor det blev til en 1-0-sejr med en mand i undertal i det meste af matchen.

Der var bange anelser på Fyn, da Mohamed El Makrini forlod klubben i januar, men det er gået godt, fordi nogle af de helt store skuffelser fra efteråret er steppet op. Rasmus Jönsson er begyndt at vise sit værd, Izunna Uzochukwu kan pludselig præstere, og både Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen har scoret. Desuden fortsætter Sten Grytebust med at være bragende god i målet.

Kent Nielsen har dog også grund til en vis bekymring. Mod Randers FC blev Frederik Tingager udvist, og han afsoner dermed karantæne i søndagens kamp. Tingager blev først idømt tre spilledages karantæne, men Fodboldens Disciplinærinstans har fredag ændret den kendelse, således OB-spilleren slipper med et gult kort for forseelsen. Det er dog stadig nok til én spilledags karantæne. 

Ryan Johnson Laursen er tvivlsom for fynboerne. 

Karantæne:
Randers FC: Erik Marxen
OB: Frederik Tingager

Bud på startopstillinger:
Randers FC (4-4-2): Halldorsson - Thomsen, Bager, Agesen, Fischer - Fisker, Poulsen, Enghardt, Lundberg - Bruhn, Pourié

OB (4-4-2): Grytebust - Desler, Tverskov, Petersen, Barrett - Nielsen, Izunna, Thomasen, Jönsson - Edmundsson, Festersen

Profilen:
Kasper Fisker fremhæves ofte som den helt store profil i Randers FC, og kantspillerens evner er indiskutable, men han skal også snart til at vise noget mere. Nul mål og nul assists i foråret er ikke godt nok for Randers-profilen, der med sikkerhed er sulten efter at spille en brandkamp. Måske den kommer mod OB.

Vidste du, at..:
Det straffespark, som Frederik Tingager begik mod Marvin Pourié, var det 92. begåede straffespark af OB i Danmarks bedste fodboldrække, og sammen med Esbjerg fB, der er på samme antal, er det flest af alle i Superligaen.

Dom:
På papiret en helt lige kamp, og det skal helt sikkert også nok blive tæt inde på banen. Man kan imidlertid være bekymrede for, om Randers FC kan score mod et fuldtalligt OB-mandskab, når kronjyderne ikke kunne mod 10 mand. Omvendt vil det nok også være urealistisk at tro, at Sten Grytebust kan stå på det niveau i hver kamp. Vi tror på pointdeling i den tidlige søndagskamp. 1-1.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO