• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Rundens Hold i Superligaen - 35. spillerunde

Tipsbladet.dk er klar med Rundens Hold i Superligaen.

Af Tipsbladet.dk

35. spillerunde i Superligaen er overstået, og sæsonens første nedrykker er fundet i Vejle Boldklub, der må en tur ned i den næstbedste række efter et samlet nederlag til Hobro IK. AC Horsens sikrede en ny sæson i Superligaens, mens spændingen om bronze varer helt til sidste runde.

Vi har taget et nærmere kig på de individuelle præstationer i den forgangne runde.

Her følger Rundens Hold i Superligaen for 35. spillerunde - sat op i en 4-4-2-opstilling:

Målmand: Jesper Rask, Hobro IK (4)
Hobros sidste skanse leverede en af sæsonens bedste målmandspræstationer, da himmerlændingene sendte Vejle Boldklub ned i næstbedste række med en 2-0-sejr. Jesper Rask havde flere gode indgreb og redninger, men prikken over i'et var naturligvis, da han snuppede et straffespark fra Kjartan Finnbogason. 

Højre back: Johnny Thomsen, Randers FC (2)
Det er sjældent spektakulært, det, Thomsen leverer, men det er også sjældent dårligt. Mod AGF var det ikke til at se, at han er Superligaens ældste markspiller, for Thomsen var flittig til at gå med frem og dygtig til at holde AGF stangen i sin side af forsvaret. Forlængelsen af karrieren ligner en fornuftig beslutning.

Central forsvarer: Yaw Amankwah, Hobro IK (1)
Hobro holdt Vejle fra at score i 120 minutter, og det fortæller alt om en defensiv, der virkelig imponerede i Nørreskoven. Bedste mand var Yaw Amankwah, der fuldstændig overmatchede hjemmeholdets spillere på fysikken. Amankwah vandt flest luftdueller af alle i 35. runde, og han lavede næstflest clearinger. 

Central forsvarer: Jonas Bager, Randers FC (5)
Jonas Bager håber at være en del af det U21-landshold, Niels Frederiksen udtager senere tirsdag, og at formen er god her mod slutningen af sæsonen, satte han to streger under mod AGF, hvor han igen var bedste mand i kronjydernes forsvar. Har spillet en stor sæson og er formentlig at finde i en større klub efter sommerferien. 

Venstre back: Michael Lumb, AC Horsens (4)
Michael Lumb rykkede ud i sidste sæson med Lyngby BK, men i denne sæson sikrede han AC Horsens overlevelse, da han scorede målet i søndagens 1-1-kamp mod Vendsyssel FF. Fin personlig revanche for den rutinerede venstre back. 

Højre midtbane: Emmanuel Sabbi, Hobro IK (2)
I Hobro har de ikke mindst Sabbi at takke for, at de stadig har en Superliga-klub. Offensivspilleren skabte flere gange problemer for Vejle-forsvaret, lagde op til 1-0-målet og scorede selv det mål, der sendte VB ned i 1. division. 

Central midtbane: Jacob "Lungi" Sørensen, Esbjerg fB (1)
Det er synd og skam, at Simon Hedlunds præstation ikke belønnes med en plads, men det var mod FC Midtjyllands B-hold, mens "Lungi" viste han, at han sagtens kan gøre en forskel mod det bedste hold i Danmark. Han overskyggede formstærke Carlos Zeca på midtbanen, og assisten ved 1-0-scoringen var en decideret perle af en stikning. 

Central midtbane: Vito Hammershøy-Mistrati, Hobro IK (1)
Vito Hammershøy-Mistrati scorede et drømmemål for Hobro mod Vejle, og dermed er han nu oppe på fire sæsonscoringer. Mistrati har spillet ekstremt mange minutter i denne sæson, men heldigvis for Hobro virker han ikke udkørt. Mod Vejle løb han hele 14,8 kilometer, og det blev kun overgået af Jacob Schoop. 

Venstre midtbane: Adnane Tighadouini, Esbjerg fB (1)
Han havde ikke spist i 15 timer på grund af ramadanen, men marokkaneren lignede bestemt ikke én, der var ved at gå kold mod FC København. Og hvis han var sulten efter mål, fik han i hvert fald den stillet. Adnane Tighadouini blev dobbelt målscorer i 4-3-sejren, og dermed sendte han et stærkt signal, inden det for alvor skal afgøres, om han fortsætter karrieren i Esbjerg fB eller ej. 

Angriber: Kamil Wilczek, Brøndby IF (4)
Det var to meget Wilczek-agtige mål, Brøndby-anføreren scorede mod FC Midtjylland. Først dukkede han op ud af det blå i feltet, og siden prikkede han bolden forbi målmanden i en én-mod-én-situation. Det er få i Danmark, der er så god til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, som Wilczek er.

Angriber: Bashkim Kadrii, OB (3)
OB'eren havde lagt op til tre mål i de to foregående kampe, og mod FC Nordsjælland kom han selv på tavlen. Han har været sit holds farligste mand i denne sæson, og scoringen i søndags fejlede ikke noget. 

I parentes bemærket er antallet af gange, som spilleren er blevet udvalgt til Rundens Hold i denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.