• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Silkeborg om Schwartz-farvel: Ærgerligt og uprofessionelt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubben Silkeborg IF er i den grad ærgerlig over, at Ronnie Schwartz pressede et skifte til FC Midtjylland igennem.

Af Kenneth Jensen

Han både løj sig skadet og gjorde det klart over for ledelsen, at han ville have svært ved at motivere sig i foråret, hvis han skulle blive i Silkeborg IF, og til syvende og sidst gav ledelsen i klubben grønt lys, så Ronnie Schwartz kunne skifte til FC Midtjylland. Det skete på sidstedagen i transfervinduet. Nu forklarer Silkeborg IF sig så - det sker til B.T.

Siden har angriberen over for TV Midtvest forklaret, at det ganske enkelt løj sig skadet, så han ikke skulle spille en testkamp og dermed risikere rent faktisk at blive skadet.

I Silkeborg IF, hvor Schwartz var en stor profil med 40 scoringer i 50 kampe, er man træt af sagen med angriberen, der i efteråret scorede 12 gange for SIF.

Læs også:SIF om topscorersalg: Schwartz' ønske om skifte var for stort

- Personligt synes jeg, at det er ærgerligt og uprofessionelt, fordi man er bundet af en kontrakt. Det er en af en professionel fodboldspillers væsentligste ydelser at sørge for, at man er motiveret til at levere et godt stykke arbejde. Når det ikke sker, kan man godt være lidt uforstående, siger Silkeborgs sportschef, Jesper Stüker, i et interview med B.T.

Ronnie Schwarz havde kontraktudløb til sommer, men han ville gerne væk med det samme, hvilket nok er svært at fortænke ham i, da han nu spiller om guld og mesterskab, mens han i Silkeborg skulle spille for at undgå at rykke ud af Superligaen - hvilket i øvrigt ligner en mission, som end ikke "Plaffeministeren" kunne redde SIF fra. 

Schwartz fortalte ligeledes til TV Midtvest, at Silkeborg manglede ambitioner. Allerede i sommer.

Læs også:Superliga-bomber løj sig skadet: Det var rent skuespil fra min side

Jesper Stüker, der har lejet den målløse brasilianer Junior Brumado til forårssæsonen i stedet for Schwartz, forklarer, at man - når det kommer på afstand - trods alt vil huske angriberen for alt det gode, han stod for i halvandet år i Silkeborg.

Schwartz, 30 år, har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2022.

Læs også:SIF-direktør efter Schwartz-salg: Bekymret for, om vi skulle dyppes i tjære

Læs også:Surt show for Silkeborg: Tabte generalprøve til NordicBet Liga-hold

Læs også:Alt om Silkeborg IF: Målløs brasilianer skal være mirakelmager

Superliga

Mere Superliga

Fokus