• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Solbakken: Vi har været meget bedre end FCN i foråret

Ståle Solbakken mener, at hans FCK-mandskab har været meget bedre end FC Nordsjælland i foråret, men han føler sig ikke sikker på tredjepladsen.

Af Ole Hoffskov

FC København ville helst have kæmpet om guld i disse dage, men de forsvarende mestre kommer til at overgive tronen til enten FC Midtjylland eller Brøndby IF i denne sæson. I stedet er løverne involveret i en dramatisk bronzekamp med FC Nordsjælland.

Med to runder tilbage er de to klubber á point i tabellen, og FC København er kun to mål bedre end FC Nordsjælland i målregnskabet. De to mandskaber tørner sammen i sidste spillerunde i Farum.

FCK-manager Ståle Solbakken er fortrøstningsfuld før sæsonens sidste to kampe.

- Vi har været meget bedre end FC Nordsjælland efter jul, men dermed ikke sagt, at vi bare snupper tredjepladsen. Det bliver sandsynligvis en finale i Farum, men først og fremmest må vi have fokus på fredag og så forhåbentlig tage tredjepladsen mandag. Ellers er vi også klar til en kamp mere, siger Ståle Solbakken til tipsbladet.dk.

Inden bronzefinalen mod FC Nordsjælland på mandag venter et opgør mod FC Midtjylland i Telia Parken. Et opgør, der traditionelt har stor underholdningsværdi

- Det bliver tæt, som det plejer. Det har det været i alle kampe i denne sæson, og jeg kan ikke se, at det bliver anderledes. Vi må op på dupperne og finde takterne igen efter den seneste kamp. FC Midtjylland kan godt lide lidt frem-og-tilbage-fodbold, de er godt organiseret og skarpe på dødbolde. Det har vi haft lidt svært ved i denne sæson, men vi har været gode i offensiven i en lang periode, siger Solbakken.

FC København er udfordret på den centrale midtbane inden FCM-kampen. Carlos Zeca har karantæne, og Rasmus Falk leverede med Ståle Solbakkens egne ord en "katastrofal" indsats i nederlaget til AaB i søndags.

Der skal dog mere til at forstyrre Solbakkens nattesøvn.

- Vi har mange muligheder. Vi kan bruge Nicolaj Thomsen, William Kvist, Jan Gregus og Rasmus Falk, så det er slet ikke noget, der bekymrer mig, siger FCK-bossen.

FC København lagde fra land med en sejr i mesterskabsspillet, hvorefter der fulgte to nederlag. Så vandt FCK tre kampe i træk, men er uden sejr i de seneste to opgør. Ståle Solbakken mener dog ikke, at det er ensbetydende med, at det har været op og ned for løverne i slutspillet.

- Nej, det har det ikke. Vi har nærmest udelukkende spillet gode kampe, så det er forkert. Vi var ikke gode mod AaB, men ellers har vi spillet 6-7 gode kampe, så det kan man ikke kalde op og ned. Jeg er meget tilfreds med foråret i sin helhed, fastslår Ståle Solbakken.

Der er kickoff mellem FC København og FC Midtjylland fredag klokken 18.00.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus