• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Krisetegn i Lyngby: Spillerforeningen forbereder konkurs, håber på redning

Krisetegn i Lyngby: Spillerforeningen forbereder konkurs, håber på redning
Foto: Spillerforeningen

Det vil være bedst for alle parter, hvis Lyngby Boldklub overlever, så det håber Spillerforeningen på. Samtidig forbereder de sig på, at klubben går konkurs, men der går et par dage, før det bliver spillerne, der begærer konkursen.

Af Anders Dehn

De ansatte har ikke fået løn. Alle funktionærer er blevet fyret. Og det er stadig usikkert, om klubben finder nogle nye investorer til at føre den videre.

Hvis der var nogle advarselslamper på kontoret ved Lyngby Stadion, så var de forlængst blevet tændt, og skæret ville de også godt kunne se i Spillerforeningen. De holdt møde med Lyngby-spillerne i går, og her til morgen begyndte arbejdet med at finde ud af, hvad spillerne har krav på.

Læs også: Lyngby-spillere har ikke fået løn i dag

Som fagforening er Spillerforeningen ved at gøre op, hvor meget deres medlemmer har til gode i manglende løn, og det krav vil direktør Mads Øland og co. så indsende. Der er ikke nogen fast tidshorisont, men det ligger helst fast, at der ikke kommer til at gå lang tid.

- Vi har jo en forpligtelse til at opgøre kravet og gøre vores krav gældende på vegne af spillerne, så hurtigt vi nu kan. Vi har ikke noget overblik over det helt præcise krav nu, så der er ikke nogen fast drejebog, siger Mads Øland til tipsbladet.dk.

Læs også: Lyngby fyrer alle funktionæransatte i klubben

- Der er nogle, der har spurgt os, om vi ikke kan give klubben henstand med lønnen i en måned eller endnu længere tid, men det kan vi ikke. Vi er nødt til at rejse kravet og sørge for, at spillernes krav bliver fremmet så hurtigt, som vi nu kan få det klarlagt. Men der er ikke nogen firkantet regel om, at det skal vi gøre inden for to dage eller en uge. Vi arbejder med det, ligesom andre fagforeninger gør, når det sker i andre fag.

Tipsbladet.dk fortalte i går om det såkaldte påkrav, som de ansatte kan sende til klubben. Det er en form for rykker for lønnen, som klubben har tre dage til at besvare. Kommer lønnen stadig ikke, kan de ansatte begynde at begære Lyngby konkurs.

Læs også: Ingen løn: Lyngby-spillere kan forlade klubben - men først om et par dage

Mads Øland gør dog opmærksom på, at det krav, som Spillerforeningen i disse timer er ved at udforme, adskiller sig fra påkravet. Men at de to også er beslægtede.

- I første omgang skal vi rejse de krav, spillerne har. Så skal vi efterfølgende sende et påkrav fra spillerne med tre dages varsel, hvis der ikke bliver betalt. Det hænger jo sammen, men de enkelte spilleres krav kommer som det første, og så kommer der nok et påkrav senere hen, siger direktøren.

- Så må vi også forholde os til de input, der kommer fra klubben. Kommer der gode signaler og løsninger, så siger vi hurra til det, og så er det noget helt andet. Så er det ikke påkrav og konkursbegæring, men så er det at sørge for, at de ting, der mangler at blive betalt, rent faktisk bliver indbetalt.

I er vel nødt til at forberede jer på både et lykkeligt og et ulykkeligt udfald?

- Præcis. Vi er nødt til at tage vores forholdsregler, sådan at spillerne står bedst muligt, skulle det gå galt. Det vil være det bedste for alle, at klubben overlever, men vi skal træffe vores forholdsregler, så spillerne kan få dækket deres tab, hvis det går ned. Men derfor håber vi jo alligevel på, at der kommer en ny ejer, så vi kan koncentrere os om at rydde op i de krav, der ligger.

De signaler, som klubben sender Spillerforeningen, er de samme, som når medierne. 

- De har jo afskediget alle funktionærer, og det er selvfølgelig et krisetegn, at man opsiger dem inden den første (februar, red.). Så har de sagt, at de forhandler med forskellige investorer; at der ikke er én investor, én person, én virksomhed, der går ind og vil overtage det hele, men de prøver at lave sådan et kludetæppe. Og at det ikke er lykkedes endnu, men der er stadig drøftelser, fortæller Mads Øland.

- Så har de selvfølgelig også fortalt, at kassen er lukket i. Der bliver ikke betalt løn eller udlæg eller noget som helst.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus