• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ståle Solbakken roser Dame N'Doye efter stor præstation

Manager Ståle Solbakken roser Dame N'Doye, efter angriberen viste stor klasse i opgøret mod FC Midtjylland.

Af Kenneth Jensen

Det er nigerianske Paul Onuachu fra FC Midtjylland, der står til at blive sommerens store angrebssalg fra Superligaen, men torsdag aften i Telia Parken var det Dame N'Doye fra FC København, der stjal overskrifterne og var banens bedste spiller.

Angriberen scorede to gange og var tæt på umulig at holde for FC Midtjylland-forsvaret, og efterfølgende var der roser fra træner Ståle Solbakken, da FC København spillede sig tæt på mesterskabet med en sejr på 3-0, så der nu er otte point mellem de to tophold.

- Han havde lidt en offday i Brøndby, der var Jonas (Wind) bedre. Men mod Esbjerg, OB og i dag har han været vores bedste mand, sagde Ståle Solbakken efter kampen.

Er han også den bedste angriber, der har været i Superligaen?

- Det er ham eller Ebbe Sand. De spillede på to forskellige tidspunkter. Begge to var rigtigt gode. Men det er lidt sjovt, for da Ebbe Sand spillede, var jeg den bedste spiller i Superligaen. Det er muligt, de kan konkurre om det, men jeg blev årets spiller, da Ebbe Sand spillede der, lød det fra en munter Ståle Solbakken.

Nordmanden erkendte dog, at kampen havde været noget anderledes, hvis FC Midtjylland havde udnyttet mulighederne.

- Vi var en del bedre, men man kan sige, at psykologien faldt ud til vores side. De havde to store chancer, og den ene kom lige før pausen. Scorer de der, var der en anden psykologi i kampen, hvor de kunne gå til pause med 2-1. Og så var der et hovedstød af Paul ved 2-0, men da der ikke kom mål der, blev roligt og behersket for os, og så synes jeg, det er meget fortjent, sagde Ståle Solbakken. 

Der er nu otte point mellem de to klubber, og meget skal gå galt for FCK, hvis FCM skal tilbage i mesterskabskampen.

- Før kampen med erfaringen om næste kamp (FC Nordsjælland) vidste vi, der var to, fem eller otte (point), og der er otte jo at foretrække. Vi har også målforskellen på vores side, som bliver svær ta hente, så skal de tage ni point på os i de sidste seks kampe. 

Der er kun seks runder igen af dansk fodbolds bedste række, og FC København har lige nu et forspring på otte point til FC Midtjylland. Næste opgave for Solbakkens hold er i Farum mod FC Nordsjælland, hvor FC København ofte har det svært. FC Midtjyllands næste kamp er hjemme mod Brøndby..

Ståle Solbakken blev i øvrigt i 1998 vinder af kåringen "Efterårets Profil" i Tipsbladet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.