• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

Steinlein om Brøndby-økonomi: Man skal passe på med sine udmeldinger

Foto: Getty Images

Brøndby IF har problemer med økonomien, og FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein opfordrer søndagens modstander til at være varsom med, hvad man melder ud.

Af Mads Bye Marboe

Brøndby IF har kæmpet sig op på fjerdepladsen i 3F Superligaen, men har fortsat langt op til FC Midtjylland, der synes ustoppelige i toppen af tabellen.

Forskellen på det sportslige plan, hvor midtjyderne er 16 point foran Brøndby, er dog bare ét område, hvor klubben fra Vestegenen hænger efter. Noget andet er, at FC Midtjylland i øjeblikket er milevidt foran søndagens modstander på det økonomiske plan.

Mens FC Midtjylland de seneste år har præsenteret store overskud og er blevet selvkørende, har Brøndby været afhængige af Jan Bech Andersen, der bliver ved med at sprøjte penge i klubben.

Læs også:FCM-stopper hylder Brøndbys angriberduo

For fire års tid siden udtalte netop Jan Bech Andersen ellers, at man, i modsætning til FC Midtjylland, var nødt til at være mere påpasselige med, hvordan man skulle bruge sine penge.

- Vi er oppe mod to klubber (FCK og FCM, red.), hvor gæld tilsyneladende ikke betyder alverden, og der må vi være lidt mere pragmatiske. Det nemmeste ville være, hvis jeg bare skrev en ny check hver måned, men det er ikke det, vi er gået til valg på, sagde han dengang til BT.

I dag har FC Midtjylland afregnet sin gæld til Matthew Benham. Brøndby har til gengæld oplyst, at man skylder Jan Bech Andersen 52 millioner kroner ekslusiv renter.

Læs også:Ærlig Jonas Dal: Fyring i Esbjerg var latterlig

Ovenpå Brøndby-formandens udmelding fra fire år siden, advarer FCM-direktør Claus Steinlein om, at man skal passe på med, hvad man melder ud omkring sin økonomi.

- Man skal i hvert fald passe på med den slags udmeldinger, hvis man ikke selv kan levere op imod de standarder, man sætter for andre. Fodboldverdenen er en ekstremt omskiftelig og højrisikabel industri, og tingene kan hurtigt gå anderledes, end man forventer.

- Vi står jo heller ikke tilbage for at lave en offensiv udmelding engang imellem i FCM, og så skal man jo bare være klar på at tage tæskene, hvis det ikke gik, som man håbede på, udtaler han til BT.

Brøndby får søndag aften besøg af FC Midtjylland hjemme på Brøndby Stadion.

Læs også:Silkeborg IF siger farvel til tre spillere

Læs også:Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - FC København