• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Superliga-spørgsmål: Hvem siger farvel?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på årets sidste spillerunde.

Af Ole Hoffskov

Julen nærmer sig, og det gør juleferien også for de danske Superliga-klubber, men der er én arbejdsdag tilbage, før de 14 klubber kan lukke ned for 2019. 20. spillerunde står for døren, og det er med flere interessante kampe på programmet i begge ender af tabellen.

Tipsbladet.dk ser her nærmere på nogle af de spørgsmål, der skal besvares i den kommende runde.

Hvor smager juleanden bedst?

Det gode ved turneringsformatet er, at et nederlag altid kan revancheres søndagen efter, men nu går året og efterårssæsonen på hæld, så de kommende to måneders tid er der ingen kampe i kalenderen.

Dermed kan et nederlag for alvor sidde og gnave i lang tid.

En klub som Hobro IK har ikke vundet siden september, så himmerlændingene savner for alvor at smage sejrens sødme. Heller ikke klubber som Esbjerg fB, OB og Brøndby IF vælter sig i sejre i øjeblikket, så for nogle vil det være ekstra vigtigt at slutte af med tre point og en god fornemmelse.

Det gælder naturligvis også i forhold til tabellen, hvor FCK skal sørge for, at FCM ikke udbygger forspringet yderligere, og så er der den sædvanlige tætte kamp om top seks-placeringerne.

Hvem kan sætte sig til bords juleaften med et smil på læben?

Hvem siger farvel?

Sidste spillerunde i 2019 kan også byde på et farvel til en række spillere rundt om i klubberne. Det er normal procedure, at klubberne melder ud, hvem der forlader dem ved kontraktudløb i vinterpausen, hvis ellers situationen er afklaret.

Vi ved eksempelvis allerede nu, at Dennis Flinta og Andreas Heimer takker af i Silkeborg IF, mens Brøndby siger farvel til Luke Singh, men der er mange, mange spørgsmålstegn.

Følgende spillere har kontraktudløb 31. december, uden vi kender deres fremtidsplaner: Johan Larsson, Nicklas Bendtner, Stephan Andersen, Marco Rojas, Danny Amankwaa, Frederik Schram, Mathias Hebo Rasmussen, Frans Dhia Putros, Jannik Pohl, Alexander Juel Andersen og Emiliano Marcondes.

Får vi en assistkonge?

Der er ikke nogen tvivl om, at Kamil Wilczek slutter efteråret som topscorer i Superligaen, men det er også altid værd at holde øje med, hvem der lægger op til målene, og på assistlisten er der tæt kamp.

Aktuelt er der dødt løb mellem FC Københavns Viktor Fischer og Brøndbys Simon Hedlund, der begge står noteret for otte assists. Det vil altså sige, at de kan øjne en førsteplads som Superligaens assistkonge ved vinterpausen. 

Brøndby IF møder Hobro IK på hjemmebane, mens FC København får besøg af OB mandag aften. 

Læs også:Medie: Sanneh vil væk fra tyrkisk mareridt - danske klubber interesserede?

Læs også:Ni Superliga-spillere kan holde tidlig juleferie

Læs også:Brøndby-farvel til forsvarer: Får ikke forlænget lejeaftalen

Læs også:Ståle Solbakken om kampprogram: Det handler om sund fornuft

Læs også:Foran Messi og Haaland: Wilczek ligger højt på europæisk topscorerliste