• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Martin Davidsen

Thomsen: Det kræver mental styrke at spille i FCK

Thomsen: Det kræver mental styrke at spille i FCK
Foto: FCK

Nicolaj Thomsen mener, at det kræver endnu mere mental styrke at spille i FC København, end det gør i franske Nantes.

Af Kenneth Jensen & Martin Davidsen

Den 23-årige kantspiller Nicolaj Thomsen blev tidligere torsdag præsenteret i FC København, hvor han har fået en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2021.

Thomsen har længe været en ønskespiller for Ståle Solbakken, og den tidligere AaB'er vender nu hjem til dansk fodbold efter kun syv måneder i Nantes.

Nantes havde i mere end et år været ude efter Nicolaj Thomsen, og i sommer hentede klubben så endelig midtbanespilleren i AaB. Starten var god, men et trænerskifte betød også meget lidt spilletid til Thomsen, der så vendte tilbage til Danmark i dette transfervindue.

Netop returen til Danmark har fået folk på sociale medier til at kritisere Thomsen og danskernes mentalitet, og det er faldet Nicolaj Thomsen for brystet.

- Jeg er glad for, at du spørger ind til det, for jeg har en kommentar, jeg gerne vil knytte til det. Mange siger, de danske spillere ikke er stærke nok og vender tidligt hjem, men hvis jeg ikke var mentalt stærk, havde jeg ikke valgt FCK, for nu er det først og fremmest, at der kommer en masse udefra, så der kræves en masse styrke. Jeg hører selvfølgelig, hvad de siger, men det rører mig ikke. Nu handler det om noget andet. Det her er en kæmpe klub, så jeg føler slet ikke, det handler om mental svaghed, siger Nicolaj Thomsen til tipsbladet.dk.

Thomsen, der i øjeblikket er skadet og står til at misse halvanden til to måneder, husker sin forholdsvis korte tid i Nantes som noget positivt.

- Det var mega-lærerigt. Jeg spillede meget i starten og havde noget store oplevelser på nogle store stadions. At en trænerfyring så ændrer situationen, er det, der sker i fodbold. Jeg har lært, hvor hurtigt det kan gå, og jeg ser det ikke som et nederlag. Jeg har fået meget med. Jeg har spillet 15 kampe i denne sæson, siger han.

Den nye FCK'er, der har en enkelt landskamp på cv'et, var ikke i tvivl, da FC København kom på banen.

- FCK er en kæmpe klub, der har spillet Champions League og klaret sig godt og nu spiller Europa Legaue. Det er jo meget mere end den klub, jeg kommer fra. Selvfølgelig er den franske liga noget stærkere end Superligaen, men klub mod klub er FCK større, siger han og forklarer, at det ikke var den eneste klub inde i billedet:

- Der har været interesse fra forskellige steder, men det her har været den største klub og den bedste mulighed for mig.

Nicolaj Thomsen er som sagt skadet i øjeblikket, og det betyder, at han misser forsæsonen og nok skal bruge noget tid i foråret på at komme tilbage i den rette form. Når han så er tilbage, kommer han til at kæmpe med tidligere AaB-holdkammerat Kasper Kusk om spilletid.

- Kusk er en fantastisk spiller, så det er altid en ære at spille på hold med ham. Det ser jeg frem til. Han er en god spiller og en god person.

- Nu er det sådan, at jeg står med en lille skade i foden, så det tager noget tid, før jeg kan konkurrere. Men god konkurrence vidner om, at det er en kæmpe klub, siger Thomsen, der forventer en hed velkomst, når han gæster Aalborg og AaB:

- Jeg har været stolt af min tid i Aalborg, og jeg sætter pris på holdkammerater og fans. De er nok skuffede over mig og kede af det, og de kommer nok til at kalde mig nogle grimme ting. Det hører med. Jeg er sikker på, at det her er det rigtige valg i min karriere, men jeg glemmer ikke alle de gode ting fra AaB, selv om jeg er skiftet til FCK, siger han.

Nicolaj Thomsen står noteret for en enkelt landskamp for Danmark.

Superliga

Mere Superliga

Fokus