• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Tidligere Randers-angriber på vej til udlandet: Der er nogle muligheder

Den kontraktfrie dansker Marcus Mølvadgaard står til at fortsætte sin karriere i udlandet - han fortæller her om sin næste destination, ligesom han fortæller om tiden i Randers FC.

Af Kenneth Jensen

Skader har været med til at sætte en stopper for den 20-årige angriber Marcus Mølvadgaards karriere, og det var også en del af årsagen til, at han i de sidste timer af transfervinduet fik ophævet sin aftale med Randers FC. Dermed er Marcus Mølvadgaard kontraktfri og kan skrive under med en klub, når han har fundet en, han vil spille for. 

Og det lyder umiddelbart ikke til, at Marcus Mølvadgaard skal vente længe, før han har fremtiden på plads. Angriberen vil ikke sige, hvilke konkrete tilbud han har på hånden, men han vil godt fortælle, at de bedste lige nu er i udlandet.

Efter et år med skader, der spolerede tiden i Randers og forårets lejeophold i Hvidovre, ved Marcus Mølvadgaard, at det er en vigtig tid.

- Det, jeg kan sige, er, at der forhåbentlig snart kommer en løsning. Det er desværre ikke noget, der kan komme ud endnu, da jeg ikke har taget et valg af destination endnu. For mig handler det om at mærke efter, og derfor vil jeg gerne et sted hen, hvor jeg først kan få lov til at træne med og finde ud af, om det er det rigtige. Jeg er alligevel kontraktfri jo. Det næste sted er vigtigt, når man tænker på min alder, og derfor skal jeg lige have fingeren på pulsen, siger Mølvadgaard til tipsbladet.dk.

Døren er ikke lukket i forhold til et skifte til en dansk klub, men lige nu peger pilen mest mod udlandet.

- Det kunne se ud, som om det bliver udlandet. Og det er også derfor, jeg har brug for at komme hen og træne med, så jeg også kan mærke byen og sådan.

- Jeg kommer nok ikke bare til at skrive under med en ny klub. Nu skal man aldrig sige aldrig, for der kan komme noget, som simpelthen er for godt, men aftalen med min rådgiver og min far er, at jeg skal et sted hen, hvor jeg kan se dem an, og de kan se mig an. Det er også vigtigt, at det er træneren, der vil have mig. Ikke kun sportschefen, siger Marcus Mølvadgaard.

Selv om angriberen ikke længere er på kontrakt i Randers, har han holdt formen ved lige i klubben, og at han har fået lov til det, sætter han pris på, fortæller han. Dermed er det ikke en ufit angriber, der snart ventes at være klar til prøvetræning for en ny klub.

Men selv om der er taknemmlighed over Randers' gæstfrihed, er Marcus Mølvadgaard ærgerlig over, hvordan tiden i Randers sluttede, da han mener, han var god nok til at komme på holdet.

- Jeg har bestemt ikke mistet troen - den er der stadig 100 procent. Det handler også om at have en træner, der tror på en, og vi vurderede, at der ikke var den træner i Randers - også på grund af skader, og at andre angribere gjorde det nogenlunde.

Læs også:Randers FC ophæver kontrakten med angriber

Du siger nogenlunde?

- Ja, det er jo ikke, fordi det er verdensmestrene, der spiller i angrebet for Randers. Randers har også roteret og rokeret en det i angrebet, men jeg har ikke været fit til at kæmpe med om pladserne. Jeg har været i styrkelokalet. Det er piværgerligt, for jeg tror på, at havde jeg fået gang i den, havde der været en god mulighed for at spille fast i Randers.

- Jeg har spillet i klubben, siden jeg var 12, så nu er det også tid til at prøve noget nyt. Jeg har brug for at komme et sted hen, hvor der bliver set på mig med andre øjne. Jeg havde nogle gode ungdomsår i Randers, men på førsteholdet har det været nogle turbulente år. Jeg har haft mange sportschefer og trænere, og der har været en konesag. Jeg håber virkelig ikke, at jeg kommer til at opleve så mange ting på så kort tid igen.

- Når det er sagt, har jeg også lært en masse, og jeg har fået en masse forskellige indtryk af en masse personligheder og trænere. Alt i alt var det lærerigt i Randers.

Marcus Mølvadgaard nåede at få 30 Superliga-kampe alt i alt for Randers FC, og i de 30 kampe, hvoraf 12 var fra start, scorede han to gange. 

I foråret, hvor han var udlejet til Hvidovre, blev det til en enkelt scoring i 12 kampe. Her var han oftest ikke med fra start, blandt andet fordi han døjede med en skade i opstarten til foråret.

Læs også:Randers-direktør om angriber: Han forlader os i dag

Superliga

Mere Superliga

Fokus