• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Troels Bech åben for retur til dansk fodbold: Overvejer det stille og roligt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Troels Bech rejser verden rundt med familien i øjeblikket, og han er ikke umiddelbart på vej hjem. Når han én dag er tilbage i Danmark, vil han ikke afvise, at han igen træder ind på fodboldscenen.

Af Ole Hoffskov

Sammen med Kent Nielsen er Troels Bech den person, der kan skrive flest Superliga-kampe som cheftræner på sit CV, og derudover har han i tre-et-halvt år bestridt et af dansk fodbolds mest krævende jobs som sportsdirektør i Brøndby IF.

Troels Bech kan man roligt kalde en institution i dansk fodbold, men lige nu er han så langt væk fra Superligaens andedam, som man overhovedet kan komme.

53-årige Troels Bech har brugt 2019 på at rejse verden rundt med sin familie, og aktuelt befinder han sig i Peru uden at tænke ret meget på 4-3-3-formationer, kontraktforlængelser og Excel-ark. 

På et tidspunkt melder hverdagen sig dog igen, og Troels Bech vil ikke udelukke, at han atter kan blive fristet af et job i dansk fodbold.

- Det er noget, jeg går og overvejer stille og roligt. Fodbold har været en livsstil for mig i mange år, og jeg tror, jeg har været verdens gladeste træner, men man ved aldrig, hvad fremtiden bringer. Jeg tror, det var Richard Møller Nielsen, der sagde, at det sidste spark i fodbold er ét, man får, og så må vi se, om jeg har fået det sidste spark. Det er ikke noget, jeg tænker særligt meget over, mens jeg sidder her i Perus ørken, siger Troels Bech til tipsbladet.dk.

Troels Bech foræller, at han og familien vender hjem til Danmark, når "pengene slipper op eller senest næste sommer". Mens han sidder i Peru, kan han tænke tilbage på mange minder fra et liv i fodboldens verden, og han smiler ved tanken om de fleste.

- Jeg forlod ikke Danmark, fordi jeg var træt af fodbold, men for at få nogle oplevelser med min familie, som jeg har måske har forsømt lidt engang imellem, fordi fodboldens verden også er en travl verden. Det nyder vi i fulde drag lige nu.

- Så må vi se, hvad der kommer til at ske. Der skal som bekendt to til en tango, og hvem ved, om fodboldverdenen stadig har flere danse til mig, lyder det fra Troels Bech.

Troels Bech har som cheftræner stået i spidsen for OB, FC Midtjylland, Esbjerg fB og Silkeborg IF i Superliga-regi. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus