• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Wilczek-afløser spiller for fremtiden: Jeg har det rigtig godt her

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Angriber Samuel Mraz håber på, at han kan spille et godt forår, der kan sikre ham en længerevarende aftale i dansk fodbold.

Af Kenneth Jensen

De siger alle sammen det samme, nemlig at det er en fælles opgave at løfte arven efter Superliga-topscorer Kamil Wilczek, der er blevet solgt fra Brøndby IF til tyrkiske Göztepe, men det kommer ikke til at ændre på, at manges øjne vil hvile på Samuel Mraz i foråret.

Det er formentlig ham, som Brøndby placerer i startopstillingen ved siden af Simon Hedlund i angrebet, og allerede søndag mod OB skal den 22-årige slovak derfor vise, hvad han har af kvaliteter.

Og han skal vise, at han kan lave mål.

Angriberen spiller nemlig også for sin fremtid - han er kun lejet i Empoli frem til sommer.

Læs også:Pres på i top tre-jagtende Brøndby: Sådan skal det være i en stor klub

- Ja, selvfølgelig gør jeg det. Jeg har det rigtig godt her i Danmark og i Brøndby. Alle omkring mig er virkelig dejlige personer og hjælpsomme, så hvis der er en mulighed for at blive og tage et stort skridt i karrieren, håber jeg, det kan lade sig gøre, siger angriberen til tipsbladet.dk.

Han ved godt, at der kommer til at være mange, der kigger på ham i starten af foråret.

- Ja, man kan godt sige, at der er pres på, men det er altså normalt i fodbold. Det har spillere brug for, og så leverer man bedre. Det er intet nyt for mig. Jeg har brug for, at der er pres på mig. Jeg tror på, at vi kan lave nogle gode præstationer med dette hold og få succes, siger han.

Niels Frederiksen har god tro på, at slovakken kan levere noget godt for klubben fra den københavnske vestegn i foråret. Brøndby-træneren kalder Mraz for en snu angriber, og Mraz håber på at kunne betale tilbage i foråret.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

- Jeg scorede kun én gang i forsæsonen, men det betyder ikke så meget. Som hold havde vi en god opstart. Vi havde nogle gode præstationer, og nu Kamil er væk, er der en chance for mig for at vise fansene i klubben, at jeg har nogle kvaliteter. Jeg vil forsøge at være klar til alle kampe, og så må vi se, hvad der sker. Jeg tror og håber på, at det her hold kan gøre det godt og få succes, siger Mraz.

Første opgave er på søndag, hvor der venter en udekamp mod OB. Og Mraz lader til at have godt styr på Danmark, for han ved, at der er en chance for, at banen ikke er i tip-top stand.

- Endelig starter ligaen igen. Det kommer til at blive hårdt, for vejret er ikke perfekt endnu, så vi skal være forberedte på det meste. Også på banen og modstanderen. Det vigtige er, at vi får en god start. Kan vi gøre det godt i første kamp, kan vi tage noget selvtillid med videre. Det er også vigtigt, siger han.

Mraz spillede bare to Superliga-kampe fra start i efteråret. Det gjorde han, fordi Kamil Wilczek var i karantæne. Begge kampe vandt Brøndby, og i den ene af de to kampe scorede han begge Brøndbys mål. 

Læs også:Brøndby-målscorer: God til at komme videre efter brændte chancer

Læs også:Brøndby IF tog flot skalp i Portugal: Slog suveræne tjekkere

Læs også:Alt om Brøndby IF: Nu skal de unge vise deres værd

Superliga

Mere Superliga

Fokus