• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Martin Davidsen

UEFA: Courtois-aftale i strid med reglerne

UEFA: Courtois-aftale i strid med reglerne
Illustration

Chelsea må ikke bestemme, om Atletico Madrid kan bruge Thibaut Courtois i en eventuel indbyrdes kamp. Det fastslår UEFA på sin hjemmeside.

Af Martin Davidsen

Atletico Madrids belgiske målmand Thibaut Courtois har været genstand for stor opmærksomhed, siden onsdag, hvor både Atletico Madrid og Chelsea spillede sig videre i Champions League. For skulle Atletico Madrid og Chelsea komme til at tørne sammen i denne sæsons udgave af mesterligaen, kan målmanden komme i klemme. Courtois er udlejet fra Chelsea til Atletico Madrid i denne sæson, men Chelsea har en klausul i aftalen, der betyder, at Atletico skal betale den engelske klub tre millioner euro for at bruge den keeperen i indbyrdes kampe.

Nu skrider UEFA imidlertid ind i sagen, for det europæiske fodboldforbund har således slået fast i et statement, at en sådan aftale er i strid med reglerne. 

- Både Champions League og UEFA's disciplinære regulativer indeholder klare bestemmelser, som strengt forbyder enhver klub at udøve eller forsøge at udøve nogen som helst indflydelse på, om en spiller må eller ikke må spille for en anden klub i en kamp, lyder det således fra UEFA i en meddelelse på klubbens hjemmeside.

Skulle Atletico Madrid og Chelsea komme til at møde hinanden i Champions League, vil det få konsekvenser, hvis den engelske klub kræver penge for at lade spanierne benytte Courtois. 

- Ethvert forsøg på at håndhæve en sådan bestemmelse vil være en klar overtrædelse af reglerne og vil derfor blive straffet i overensstemmelse hermed, skriver UEFA. 

Fredag middag bliver det afgjort, om Chelsea og Atletico Madrid skal møde hinanden i Champions League. Der er lodtrækning klokken 12. 

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.