• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Hareide-bog: Spillere ændrede på rækkefølgen af sparkere mod Kroatien

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De danske landsholdsspillere valgte ifølge Åge Hareide at ændre på rækkefølgen af sparkere, da holdet mødte Kroatien ved ottendedelsfinalen ved VM.

Af Kenneth Jensen

Tirsdag udkom bågen "Åge Hareide. Et fodboldliv" i Norge - bogen er skrevet af Arild Stavrum, og den danske landstræner Åge Hareide medvirker også.

I bogen er der også refleksioner over tiden som dansk landstræner - ikke mindst VM i sommer, hvor Danmark gik videre fra gruppespillet, men røg ud til Kroatien i ottendedelsfinalen efter straffesparkskonkurrence.

Det er danske BT, der har fået adgang til kapitlet, og her fremgår det blandt andet, at landstræner Åge Hareide havde haft Nicklas Bendtner med i VM-truppen, hvis han havde været fit. Og Hareide fortæller også, at Bendtner havde sparket mod Kroatien, og at Danmark havde vundet, hvis Rosenborg-spilleren havde været med.

Der er dog også andre interessante forklaringer i bogen. Blandt andet fortæller Åge Hareide nu, at han ikke havde kontrol over straffesparkskonkurrencen, hvor Christian Eriksen, Lasse Schöne og Nicolai Jørgensen misbrugte. Ifølge nordmanden tog spillerne en beslutning uden om landstræneren. Rækkefølgen var nemlig ikke, som Hareide og trænerteamet havde sat dem til at sparke i.

- De lavede om på det, uden at vi vidste noget om det, står han ifølge BT i bogen.

Nordmanden havde dog også en selvrefleksion efter slutrunden - den kroatiske keeper Subatic blev ikke studeret godt nok. 

- Jeg skulle have presset alle til at se keeperen på iPad, siger Hareide ifølge avisen.

Åge Hareide var af den mening, at det var muligt at nå helt frem til VM-semifinalen. Havde Danmark slået Kroatien ud, ville et opgør mod værtslandet Rusland vente i kvartfinalen. England var modstanderen i semifinalen, og i finalen ville det altså være Frankrig.

Danmarks næste landsholdsopgave er en udekamp i Nations League mod Wales, inden der få dage senere venter en kamp mod Irland. Kampen mod Irland spilles i Aarhus.

Superliga

Mere Superliga

Fokus