• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Jonas Kongerslev Nygaard

Hitzfeld hylder sublim Shaqiri

Hitzfeld hylder sublim Shaqiri
Illustration

Den schweiziske landstræner Ottmar Hitzfeld var meget tilfreds med sin unge stjernespiller, Xherdan Shaqiri, der egenhændigt smadrede Honduras onsdag aften.

Af Jonas Kongerslev Nygaard

Bortset fra 2-5-blamagen mod Frankrig har Schweiz leveret et positivt indtryk ved VM-slutrunden i Brasilien. Første gruppekamp blev vundet med 2-1 over Ecuador, og onsdag aften blev Honduras tævet med 3-0, hvilket også betød, at holdet avancerede fra gruppen.

I det opgør var det specielt én spiller, der excellerede. Xherdan Shaqiri stod for alle tre mål, og det fik landstræner Ottmar Hitzfeld til hylde den unge offensive profil, der til daglig gør sig i Bayern München.

- Shaqiri var fremragende i dag. Han viste virkelig, hvad han er i stand til. Men vi spillede som et hold, og de fortjener alle mine lykønskninger. Vi spillede mod et stærkt hold under svære forhold, og vi viste stor attitude, vilje og passion, og det var det, der fik os videre, siger han ifølge FIFA.

- Nu må vi rehabilitere. Vi har nu seks dage (fra onsdag, red.), hvilket jeg er glad for, og i løbet af de dage vil vi forberede os på kampen mod Argentina.

Schweiz møder Argentina tirsdag klokken 18.00 i ottendedelsfinalen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus