• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Michael Ehrhorn

Scolari: Den værste dag i mit liv

Scolari: Den værste dag i mit liv
Illustration

Den brasilianske landstræner, Luiz Felipe Scolari, tager ansvaret for det store semifinale nederlag til Tyskland.

Af Michael Ehrhorn

Luiz Felipe Scolari har oplevet mange store øjeblikke i en glorværdig trænerkarriere, men gårsdagens forsmædelige nederlag vil nok ikke være forbundet med de mest positive tanker, når der skal ses tilbage.

Således var det en yderst skuffet landstræner, der skulle forsøge at forklare, hvad verdens havde været vidne til, da Tyskland bankede værstsnationen med 7-1 i semifinalen ved VM.

- Det er den værste dag i mit liv. Vi kan kun søge tilgivelse ved det brasilianske folk, der har støttet os hele vejen - også i nederlagets stund, udtalte Scolari til Goal.com efter kampen.

Han tog samtidig det fulde ansvar for det historiske nederlag.

- Jeg er ansvarlig for dette katastrofale nederlag. Jeg tog mine beslutninger, og derfor er det mit ansvar. Det er det værste nederlag i vores historie, men vi må lære, hvordan vi skal håndtere det nu, fortæller Scolari.

Brasilien manglede til semifinalen verdensstjernen Neymar, der i kvartfinalen brækkede en ryghvirvel, og derfor måtte forlade slutrunden. Men landstræneren ville ikke høre tale om, at Neymar kunne have ændret resultatet tirsdag aften.

- Neymar er en del af holdet, men han er angriber og ville ikke kunne hjælpe os med at forsvare mod tyskernes angreb. Der er ingen grund til at tro, at resultatet ville have været anderledes med Neymar på banen, siger en slukøret landstræner.

- Vi skal ikke forsøgeat finde en undskyldning i Neymars fravær. Tyskerne udnyttede alle de chancer de fik, og det har intet med Neymar at gøre, sluttede landstæneren. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus