• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Thomas Gravesen hylder Eriksen: Vi har en verdensstjerne

Thomas Gravesen er en stor beundrer af Christian Eriksen, som han ikke tøver med at kalde en verdensstjerne.

Af Ole Hoffskov

Det er mere end 10 år siden, at Thomas Gravesen tørnede ud for mægtige Real Madrid, men nu kan det være, at dansk fodbold har endnu en stjerne på vej til en af de fornemste fodboldadresser i Spanien.

Christian Eriksen er manden, der gang på gang bliver sat i forbindelse med særligt FC Barcelona, og det skal blive spændende at se, hvad sommeren bringer for midtbanespilleren fra Tottenham, når han vender hjem fra VM.

Læs også: Thomas Gravesen bryder tavsheden: Jeg har fundet min vej i livet

Hvis man spørger Thomas Gravesen, er der intet loft for, hvor langt Christian Eriksen kan nå.

- Vi har en verdensstjerne – en af verdens bedste midtbanespillere er fra Danmark. Han er allerøverste lag. Vi er ikke så gode til at sige sådan noget i Danmark, men Christian er rigtig, rigtig god. Han er nummer et – ham og Kevin de Bruyne er de bedste midtbanespillere i Premier League. Den er ikke længere, og vi må gerne bakke op om, at vi har sådan en spiller. Ikke når han er færdig med at spille fodbold, men lige nu, siger Thomas Gravesen til tipsbladet.dk.

Hvis chancen for et skifte til eksempelvis FC Barcelona byder sig, bør Eriksen gribe ud efter den, fastslår Gravesen, men han skal samtidig være forsigtig. Det kan være svært at gå fra at være en stor fisk i en lidt mindre dam til en lille fisk i en stor dam.

- Som Christian har udviklet sig i Tottenham, er han øverst i hierarkiet. Om Christian kan klare sig i en af de største klubber i verden? Selvfølgelig kan han det. Han er en af verdens bedste midtbanespillere, så hvorfor skulle han ikke det? Så kan der ske det, der er sket med Coutinho, der var en stjerne i Liverpool, men bliver blændet af lyset fra Barcelona og skifter derned for så at spille på en plads, der ikke er hans, fordi der ikke er plads til ham på hans sædvanlige, siger 42-årige Gravesen.

Du har prøvet det - hvis nu Real Madrid skulle ringe til Christian Eriksen, hvad ville du så give ham af råd med på vejen?

- Det er et ekstremt svært valg at tage. Der er ikke nogen, der ikke overvejer det, hvis Real Madrid eller Barcelona ringer. Hvis de ringer, så er de vigtigste mennesker, Christian har, hans rådgiver, hans familie og ikke mindst hans mavefornemmelse. Spillemæssigt er jeg slet ikke i tvivl om, at Christian kan begå sig i alle klubber, og han kan blive den bedste, men han skal gøre sig nogle tanker om, at han ikke glider direkte ind i toppen af hierarkiet. Og det kan være en udfordring i starten, siger han.

Thomas Gravesen var i Real Madrid i halvandet år og spillede 49 kampe for den spanske kongeklub.  

Superliga

Mere Superliga

Fokus