Randers FC ligger højt i statistikkerne for alt fra bolderobringer til vundne luftdueller.

Søndag kl. 16.00
Brøndby - Randers FC
Flest mål i 2. halvleg
2,00 @ Danske Spil

Niels Frederiksen spillede højt spil før derbyet mod FC København, hvor Brøndby-træneren valgt at starte med tre mand i det centrale forsvar. To sejre og en 6-1-målscore senere må eksperimentet siges at være en succes for de blå/gule, som nu skal forsøge at tage tre sejre på stribe for bare anden gang i år.

Det bliver ikke let imod Randers FC, som i al ubemærkethed har været en af sæsonens mest positive overraskelser. Det skyldes ikke mindst en taktisk pragmatisk tilgang fra Thomas Thomasberg, som i sejrene over både AaB og AGF viste, at han er god til at tilpasse sig modstanderen. Kun OB og FC Midtjylland har indkasseret færre mål end Randers, der ligger i toppen af statistikker for alt fra bolderobringer til vundne luftdueller.

Brøndby kommer med andre ord til at arbejde hårdt for sagen søndag eftermiddag, og det kan sagtens resultere i et forløb, hvor vi skal over på den anden side af pausen, før kampen åbner sig. Ser vi på Brøndbys hjemmekampe er 56 procent af målene scoret efter pausen, mens Randers står med 3-3 som målscore før og 7-6 efter pausen i sæsonens syv udekampe.

Både aktuel form, forventet taktisk tilgang og statistik tegner med andre ord billedet af en kamp, som godt kunne tænkes at starte langsomt. Set i det lys vælger jeg at sætte pengene på, 2. halvleg bliver den mest målrige af de to halvlege til odds 2,00 hos Danske Spil.