• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Spilforslag til Superligaen: Skuffer AaB igen?

Uskarpe EfB jagter sæsonens første sejr ude imod de skadesplagede nordjyder.

Af Stefan Buur Hansen

Fredag kl. 20.00
OB - Randers FC
Sander Svendsen scorer
2,87 @ Bet365

Sander Svendsen er kommet flyvende fra start i OB, hvor det er blevet til tre mål i lige så mange kampe, selv om nordmanden blot har spillet 174 minutter. Nu venter så en hjemmekamp imod Randers, som bør byde på gode muligheder for at øge målhøsten for den 22-årige angriber.

For selv om Randers har fået en pointmæssigt godkendt start på sæsonen, så har holdet ikke virker lige så stærkt organiserede som i sidste sæson. Og med fem nederlag og en enkelt uafgjort som udbytte af de sidste seks besøg i Odense hører OB heller ikke ligefrem til de klubber, Randers holder mest af at besøge.

OB er normalt stærke på hjemmebane, hvor man blot har tabt to af de seneste 17 kampe på eget græs, hvis opgørene imod FC København tages ud af ligningen. Samme regnemetode viser, at OB har scoret næsten to mål per hjemmekamp i perioden. Det virker med andre ord ikke utænkeligt, at Sander Svendsen nok skal få sine chancer fredag aften, så til odds 2,87 sætter jeg pengene på mål fra nordmanden mod udesvage Randers.

Søndag kl. 14.00
AaB - EfB
2 (AHC +0,5)
1,73 @ Unibet

Der er lagt op til et tidligt skæbneopgør mellem to jyske traditionsklubber, som ikke helt har fået den ønskede start på sæsonen. Værst ser det umiddelbart ud for EfB, som allerede er elimineret fra Europa League-kvalifikationen, mens de første fire kampe blot har givet et enkelt point.

Spillemæssigt har indsatsen dog været til mere – og især foran målet har vestjyderne været uhyre uskarpe. Det samme var AaB hjemme imod SønderjyskE (1-1), mens man senest manglede modet og evnerne til for alvor at jagte sejren med en mand i overtal ude mod FC Midtjylland.

Søndagens duel kan derfor sagtens blive en nervøs og henholdende affære, hvor begge hold vil frygte at indkassere det første mål. AaB har været forholdsvis hårdt ramte af skader, og i skrivende stund ligner Tom van Weert den seneste tilføjelse på skadeslisten.

Nordjyderne er ofte overvurderede på hjemmebane, hvilket skyldes fortidens meritter snarere end de aktuelle. AaB har således blot vundet tre af de sidste 17 kampe i Aalborg, mens bolsjestriberne blot har vundet 2 af de sidste 12 hjemmekampe mod netop EfB. Odds 1,73 på, at EfB finder effektiviteten, mens AaB atter skuffer på eget græs, ligner derfor en ganske fin betaling.

Mandag kl. 19.00
SønderjyskE - AGF
X2
1,70 @ Unibet

AGF har fået en historisk dårlig sæsonstart, og så har holdet i øvrigt ikke vundet på udebane siden starten af maj. Det lyder ikke som gode argumenter for at spille på århusianerne, men det er lige præcis, hvad der her er tale om.

Markedet har nemlig reageret ret markant på AGF’s dårlige start og SønderjyskE’s udmærkede ditto, hvor fire kampe har givet et afkast på syv point. Så mens man i april højst kunne få 2,80 på AGF’s sejr ude over SønderjyskE, topper bet365 lige nu markedet med 3,40. Og så må man spørge sig selv, om de to hold virkelig er vokset så markant fra hinanden i niveau?

Det mener jeg personligt ikke, selv om SønderjyskE helt sikkert har handlet fornuftigt ind over sommeren. De lyseblå har da heller ikke blæst modstanderne bagover endnu, ligesom man kan argumentere for, at AGF heller ikke var helt heldige senest imod Lyngby.

På bundlinjen står et rimeligt lige matchet opgør mellem to hold, der ikke ligger langt fra hinanden styrkemæssigt. Og ser vi på de seneste indbyrdes opgør, så har AGF altså overhånden med fem sejre på stribe, mens vi skal syv kampe og to år tilbage i tiden for at finde den seneste sejr til SønderjyskE over De Hvide. Jeg finder derfor værdi i, at AGF får point med sig fra Haderslev til odds 1,70.

Superliga

FCK vrager Daramy mod FCN

Ståle Solbakken har udtaget truppen til søndagens opgør mod FC Nordsjælland. Her har nordmanden fravalgt Mohamed Dara...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.