• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Stefan Buur Hansen

Spilforslag til Superligaen - søndag og mandag

Spilforslag til Superligaen - søndag og mandag
Foto: Lars Rønbøg (Getty Images)

Kan Morten "Duncan" Rasmussen udbygge sin historiske føring på Superligaens all-time-topscorerliste?

Af Stefan Buur Hansen

Søndag kl. 13.00
AC Horsens – EfB
X ved pausen
2,10 @ bet365

AC Horsens må modvilligt påtage sig rollen som små favoritter efter 1-1 i det første opgør, hvor især de gule havde chancer til flere mål.

Det er fristende at sætte pengene på hjemmesejr, men i min verden er denne kamp stadig så åben, at alt kan ske. Vi tyr derfor til statistikken, som viser, at AC Horsens har spillet til uafgjort ved pausen i 44 procent af holdets kampe i denne sæson, mens det samme er tilfældet for 63 procent af EfB’s kampe.

Pausestillingen har været uafgjort i de sidste fire indbyrdes opgør mellem holdene i Horsens, og set i det lys er odds 2,10 på et pause-X slet ikke så ringe.

Søndag kl. 16.00
FC Midtjylland – Lyngby
X2
2,20 @ bet365

Det er formentlig Superligaens to mest selvtillidsfyldte hold, der mødes, når Lyngby gæster FC Midtjylland i Herning til en direkte duel om bronzemedaljerne.
FC Midtjylland har besejret de fire øvrige hold fra Mesterskabsslutspillet i de sidste fire hjemmekampe, mens Lyngby har præsteret samme bedrift hjemme og ude i de sidste fire kampe.

Det er en stor fordel for FC Midtjylland, at kampen afvikles hjemme i Herning, hvor holdet er notorisk stærke. Men graver vi lidt dybere i statistikkerne, er det også klart, at Fortet MCH Arena ikke er uindtageligt. Faktisk har FCM kun vundet 9 af 17 hjemmekampe over hele sæsonen, mens Lyngby i sammenligning har vundet 8 af 17 kampe på udebane.

En ting er statistik, noget andet er søndagens kamp, hvor det er helt forståeligt at hjemmeholdet er favoritter. Spørgsmålet er bare, om markedet – forstået som bookmakere og spillere – har gjort de sortklædte ulve til lidt for store favoritter.

Siden mandag er odds på FC Midtjylland faldet støt, hvilket måske for en dels vedkommende skyldes den uro, der har været i Lyngbys bagland. Nu har licensappeludvalget imidlertid tildelt klubben Superliga-licens til den kommende sæson, og dermed kan spillerne altså fokusere fuldt ud på søndagens bronzefinale.

Vi tror på, det frigiver energi til at tage mindst det ene point mod FC Midtjylland, hvilket Lyngby altså også har gjort i de tre foregående opgør mellem holdene i 2016/17. Odds 2,20 er godt betalt og har i øvrigt været stigende siden mandag.

Søndag kl. 16.00
Brøndby – FC Nordsjælland
X
4,00 @ bet365

Det er på mange måder trist, at pokalfinalen afvikles, først Superliga-sæsonen er forbi, da det giver en kamp som denne et skær af absolut ligegyldighed. Det kan af samme grund ikke anbefales, at der spilles tunge indsatser på opgøret, da det formentlig kun vil være trænerne og disse personers fortrolige, der ved, hvordan holdene går ind til kampen ind til kort før kickoff.

Og for at gøre det hele endnu mere kedeligt, står dette opgør altså mellem Mesterskabsspillets to mest formsvage mandskaber, som hver især blot har hentet fire point ud af de sidste seks ligakampe.

Brøndby-spillerne skyldes det trofaste hjemmepublikum en flot afsked efter den massive støtte i pokalfinalen, men odds omkring 2,00 på en hjemmesejr er simpelthen ikke nok. Løsningen bliver derfor af salomonisk karakter: anbefalingen går på et X mellem to hold, der overordnet har svært ved at vinde for tiden.

Et resultat, som alle kan leve med uden, det vil føre til jubel i nogen af lejrene.

Søndag kl. 16.00
FC København – SønderjyskE
Under 3,5 mål
1,66 @ Unibet

SønderjyskE har ikke noget at spille for i ligasammenhæng, mens spørgsmålet for FC Københavns vedkommende er, om spillerne har rystet tømmermændene efter torsdagens 3-1-sejr i pokalfinalen af sig. For hvordan er det egentlig normalt efter pokalfinalen: rider det vindende hold på sejrsbølgen, eller ryger motivationen i den følgende ligakamp?

De sidste fem år har budt på tre forskellige pokalvindere, som alle har reageret forskelligt. FCK slog sidste år OB på udebane tre dage efter pokalsejren over AGF. Men året forinden tabte Løverne med 0-2 i Herning tre dage efter pokalløftet oven på sejren mod FC Vestsjælland.

I 2014 fulgte AaB en pokalsejr op ved at slå AGF, mens EfB året før det besejrede FCK efter at have vundet over Randers FC i pokalfinalen. Og i 2012 tabte FCK så selv til FC Midtjylland tre dage efter, holdet var blevet pokalmestre med en sejr over AC Horsens.

Konklusion: der synes ikke at være noget mønster i, hvorvidt pokalvinderen vinder eller taber efter finalen. Og dog. For gransker man resultaterne har de alle det til fælles, at der har været tale om målfattige kampe. 1-0 i 2016 efterfulgt af 0-2, 1-0, 2-0 og 0-1, hvilket måske alligevel kunne ligne en tendens.

Teorien bag kunne være, at kampene efter pokalfinalen ofte er uden betydning. Det er ikke motiverende for spillerne, der tænker mere på charterferie end returløb. Og det er formentlig også tilfældet i denne kamp, hvorfor det virker som en fejllæsning fra bookmakerne, at de tror så massivt på en målrig kamp, at over 2,5 mål nu ligger omkring odds 1,50.

Vi supplerer livremmen med en sele og spiller på, der ikke scores mere end tre mål i kampen til velbetalte odds 1,66. Det er i øvrigt kun sket i ét af de sidste otte indbyrdes opgør mellem holdene i Parken.

Søndag kl. 18.00
AGF – Viborg
Morten ”Duncan” Rasmussen scorer
2,50 @ Danske Spil

Sikke en kamp! 2-2-opgøret i Viborg mellem de to hold indeholdt mange af de ingredienser, som gør fodbold både underholdende, nervepirrende og frustrerende eller lyksaliggørende afhængigt af fanmæssigt ståsted.

Nu venter så et returopgør, som på papiret handler om, at AGF skal veksle et komfortabelt 2-2-resultat til sommerferie. Men med AGF ved man som bekendt aldrig rigtigt. Og Viborg-holdet smagte blod med det omtalte 3-2-mål i kampens døende minutter, der altså blev underkendt for offside.

Alt kan med andre ord ske, og derfor holder jeg mig fra at spille på 1X2-spil på kampen. I stedet er interessen faldet på Morten Rasmussen med kaldenavnet Duncan, der skrev sig ind i historiebøgerne som Superligaens mest scorende spiller med sit mål nummer 140 mod Viborg.

Duncan selv forsøgte at underspille betydningen af målet efter kampen, men det var tydeligt for enhver, at AGF-angriberen havde nået en milepæl, som havde stor betydning. Hver en scoring fra angriberen vil nu være historisk og bidrage til, han blive stadig sværere at indhente for tidens efterfølgere.

Ser vi må effektivitet er Duncan dog ”kun” nummer fem i Superligaen, da både Ebbe Sand, Peter Møller, César Santin og Erik Bo Andersen alle bruge færre minutter pr. scoring end Duncan. Han har hidtil skullet bruge 176 minutter pr. scoring, og den statistik er kun blevet forbedret i løbet af den sidste måned, hvor det er blevet til seks mål i fem kampe.

En anden motivationsfaktor for Duncan er, at han med de nuværende 15 scoringer tangerer sin hidtil mest målrige sæson i Superligaen (for FCM i sæsonen 2013/14), og derfor vil yderligere mål altså gøre denne til angriberens mest målrige. Endelig skal de med, at maj er tilsyneladende en god måned for den 32-årige angriber, som scorede 10 mål i månedens seks kampe sidste år.

Odds 2,50 på, at Morten ”Duncan” Rasmussen scorer og dermed formentlig sikrer AGF endnu en sæson i Superligaen er købt og bliver anbefalingen til den forventede gyser mellem Viborg og de hvide fra Fredensvang.

Mandag kl. 19.00
Randers FC – OB
1
2,05 @ NordicBet

OB forpassede holdets helt store chance ved ikke at vinde det første opgør i Odense, hvor Striwerne har gjort det klart bedst i år. Det gjorde sig dog ikke gældende i 1-1-kampen, hvor Randers FC både lukkede godt af og havde chancer til mere end den ene scoring, mens hjemmeholdets Kenneth Emil Petersen urutineret brokkede sig til en udvisning og dermed karantæne i dette opgør. Det sidste har forsvarskollegaerne Frederik Tingager og Jacob Barrett Laursen i øvrigt også til dette opgør, hvilket ikke giver næring til optimisme på fynboernes vegne.

OB har blot vundet én udekamp i år, mens Randers kan se tilbage på tre sejre og to uafgjorte på eget græs i Gruppespillet.

En af sejrene faldt for en god måneds tid siden, hvor Randers vandt 4-0 over OB, og vi tror på endnu en hjemmesejr i duellen mellem de to hold i Randers.

Bemærk at flere bookmakere åbnede med odds omkring 2,20 på hjemmesejren, som altså siden er faldet støt. Tror man på Randers, skal der derfor handles hurtigt, mens spillere med fynske sympatier måske kan vinde ved at holde pengene i lommen frem mod kampstart, hvor betalingen på udesejr vil være steget.

Superliga

Optakt: Brøndby IF - AaB

Der venter et opgør mellem to hold, der defensivt har vist meget lovende takter på det seneste.

Optakt: OB - Randers FC

Der er returkamp søndag eftermiddag, hvor OB og Randers FC tørner sammen. Et hold er efter denne runde færdig for sæs...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.