• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
bulibold

Bulibold: Tysklands VM trup

Bulibold: Tysklands VM trup
Illustration

Med under 50 dage til VM, er det ved at væres sidste chance for de tyske spillere til at overbevise Joachim Löw om, at de fortjener en billet til Brasilien. Vi kigger på de sikre kort, spørgsmålstegnene og eventuelle overraskelser og giver også et endeligt bud på en startopstilling.

Af bulibold

Du kan læse flere analyser, artikler, portrætter, optakter, rundens hold og meget mere på www.bulibold.dk 

De sikre

Manuel Neuer - Tysklands og vel også verdens bedste målmand. Har haft endnu en god sæson for Bayern og er det klare førstevalg i målet.

Jerôme Boateng - Har været Bundesligaens mest stabile centerforsvar i denne sæson og har efterhånden fået luget ud i de personlige fejl. Har på nær de første to kampe været fast mand på holdet i kvalifikationen, og han er også Löws centerforsvar nummer et.

Mats Hummels - Er kommet flot tilbage efter sin skade og har fået stabiliseret Dortmund defensiv. Er sikker mand i truppen, men kommer til at kæmpe med Mertesacker om pladsen ved siden af Boateng. 

Per Mertesacker - Er sammen med resten af Arsenal-mandskabet dalet i niveau, men den 198 centimeter høje tysker skal ikke frygte for sin plads på holdet. Har spillet de fleste kampe som makker til Boateng i kvalifikationen og er netop nu et lille skridt foran Hummels i Löws optik.

Philipp Lahm - Anføreren er selvfølgelig selvskrevet. Har spillet det meste af sæsonen som defensiv midt hos Bayern, men grundet mangel på kvalitet hos de øvrige backs er det formentlig som højreback, vi kommer til at opleve Lahm ved denne slutrunde. En position hvor han de sidste fire slutrunder i træk er kommet på turneringens hold

Marcel Schmelzer - Er skadet i øjeblikket og har ikke haft sin bedste sæson for Dortmund. Når det er sagt, så er han vel stadig den bedste venstreback Tyskland kan præsentere i øjeblikket, og han har spillet fast på den position i store dele af kvalifikationen.

Bastian Schweinsteiger - Lahm bærer anførerbindet, men Schweinsteiger er lederen på holdet. Er ekstrem vigtig for den måde tyskerne gerne vil spille på og er sikker mand i startopstillingen.

Toni Kroos - Har været blandt Bayerns bedste i denne sæson, hvor han især i Champions League kampene har præsteret på et højt niveau. Kan dog ikke vide sig sikker på en plads i startopstillingen

Mesut Özil - Der er langt til den form, han viste i begyndelsen af sin tid i Arsenal. Har været skadet på det seneste og er også blevet kritiseret for sin til tider dovne attitude. Han er med på holdet, men det er ikke givet han kommer til at spille samme store rolle i offensiven, som ved de foregående slutrunder.

Thomas Müller - Manden der mere ligner en revisor end en fodboldspiller er ikke til at komme udenom. Har en ufattelig evne til altid at stå det rette sted og kan ved denne slutrunde muligvis komme til at spille på toppen, hvis hverken Klose eller Gomez er i topform. Fik den gyldne støvle ved sidste VM.

Marco Reus - Er lige nu i sit livs form, og når han er det, bliver han også svær at komme udenom til startopstillingen. Med sin fart bidrager han med noget andet end de øvrige offensive spillere.

Lars Bender - Det har ikke været hans forår, men der mangler simpelthen spillere til den defensive midt, og da altmuligmanden også kan dække venstre back, er han også med i Löws endelige trup.

Lukas Podolski - Var længe skadet, men har været i god form for Arsenal på det seneste. Er muligvis blevet overhalet af en række af de yngre spillere, men Löw har altid vist Podolski stor tillid på landsholdet.

Mario Götze - Er faldet godt ind på Bayern-holdet uanset om han er blevet brugt på kanten, som den offensive midt eller som falsk ni’er. Kommer formentlig til at spille en større rolle ved dette VM end EM for to år siden.

Mario Gomez - Har haft en sæson fyldt med skader, og spørgsmålet er, hvilken forfatning han evt. vil møde op til et VM i. Har dog så meget erfaring og er en af få ægte ni’ere i truppen, så er han bare tilnærmelsesvis i topform, kommer han også med.

Miroslav Klose - Det er lidt samme historie for Klose. Det er svært at forestille sig en slutrunde uden Klose, der, hvis han kommer med, kan slå Ronaldos rekord for flest VM mål. Har hele vejen igennem været Löws mand, og medmindre skaderne fortsætter, er han også ombord på flyet til Brasilien.

På vippen

Sami Khedira - Normalt en sikker mand på holdet, men efter sin lange skade er der mange spørgsmålstegn. Det taler til Khediras fordel, at der også er skader blandt de øvrige defensive midtbanespillere, så kan Real Madrid-spilleren få en smule kamptræning de næste par uger, er han formentlig med.

Roman Weidenfeller - Det så i mange år ud til, at Weidenfeller aldrig skulle blive udtaget til landsholdet. Nu har han så været med de sidste par kampe, og en lille skade i hånden ændrer ikke ved, at han er bedste bud på en anden keeper, da han modsat mange af de unge målmandstalenter har erfaring fra internationale kampe.

Marc Andre ter Stegen - Gladbach-målmanden har haft for vane at fejle, når han endelig har fået chancen i buret. Han er dog stadig Tysklands største målmandstalent, og selvom Bernd Leno har haft en bedre sæson for Leverkusen, er ter Stegen fremtiden. Det giver i sidste ende en VM-billet.

Kevin Grosskreutz - Har spillet det meste af sæsonen på højreback, og det har han gjort godt. Har ikke fået meget landsholdsfodbold de sidste par år, men var med ved seneste landskamp, og hans evne til at spille flere positioner kan i sidste ende resultere i en VM-billet.

Andre Schürrle - Har haft en godkendt første sæson i Chelsea, og han er en spiller efter Löws filosofi. Hans fart i omstillingerne kan være guld værd i de senere kampe, så alt tyder på, at Schürrle også er med i Brasilien.

Julian Draxler - Stortalentet har haft en skuffende sæson, hvor han i foråret rent faktisk er blevet overkskygget af klubkammeraten Max Meyer. Tyskland har et væld af spillere til hans position, så det vil ikke være fuldstændigt overraskende, hvis Draxler trækker sorteper, når der skal deles billetter ud.

Marcell Jansen - En stabil back, der trods den rædderlige HSV-sæson har holdt et nogenlunde niveau. Det er dog mest af alt et udtryk for Tysklands problemer på back-positionerne, at han er med i overvejelserne.

Boblerne

Erik Durm - Spillede for godt et år siden angriber i den tredjebedste række, men er efter kampe med suveræne indsatser mod Bale, Ribery og de Bruyne er han pludselig blevet VM-aktuel. Manglende erfaring taler imod hans chancer.

Matthias Ginter - Stortalentet fra Freiburg fik sin første landskamp tilbage i marts, og selvom der var mange afbud til de kamp, er det en indikering af, at han er fremtiden på landsholdet. VM kommer dog lige en sommer for tidligt.

Benedikt Höwedes - Schalke-kaptajnen har været plaget af skader, men kan dække flere positioner i defensiven, og det kan give ham en af de yderste mandater.

Bernd Leno - Måske Bundesligaens bedste målmand i år - ja, også bedre end Neuer. Alligevel ser det småt ud med chancer for en billet til Brasilien. Neuer er sikkert førstevalg, Weidenfeller har international erfaring, og ter Stegen er det største talent af de to. De mange indkasserede mål i Champions League mod Manchester United og PSG hjælper heller ikke på det.

Sven Bender - Kan måske hente lidt spilletid hen mod slutningen af sæsonen, men det rækker efter alt at dømme ikke til en VM-billet. Det har han været for meget og for længe skadet til.

Ron Robert Zieler - En undervurderet målmand der i flere omgange har været inde omkring Die Nationalelf. Det er dog ikke nok til en VM-billet i denne omgang.

Max Kruse - En af efterårets helt store profiler, men er gået alvorligt i stå i foråret. Et par mål i de sidste kampe og en skade til enten Klose eller Gomez er det spinkle “håb”, Kruse skal klynge sig til, hvis han gerne vil med til VM.

Shkodran Mustafi - Det vakte stor opsigt, da Mustafi var udtaget til sidste landskamp, selvom det var et reservespækket hold, Löw satte sammen. Spiller til daglig i Sampdoria, og selvom han gør det godt, er det ikke nok til en VM-billet

Andre Hahn - En fremragende sæson for Hahn, der er gået fra 3. Bundesliga til landsholdsspiller på lidt over et år. Var udtaget til seneste landskamp, dog uden at få spilletid. Spiller måske den position hvor tyskerne har alle flest spillere at vælge imellem, og derfor kommer han heller ikke med til VM.

Sidney Sam - Det er næsten samme historie som med Max Kruse. Sam var fremragende i efteråret, men har ikke bevidst noget som helst i foråret. VM-drømmen forbliver en drøm.

Heiko Westermann - Man skal aldrig sige aldrig, og Westermann har hele tiden ligget i periferien af landsholdet. Skulle Löw få brug for ekstra defensiv gardering kigger han dog nok snarere mod Ginter eller Höwedes end gode gamle Westermann.

Bud på idealopstilling:

Neuer – Lahm, Boateng, Mertesacker, Schmelzer – Schweinsteiger, Kroos, Müller, Götze, Reus – Klose

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.