Generelle

Farcen om Ronaldo

Læs alt om Cristiano Ronaldos flirt med Real Madrid set med Madrid-fans øjne.

Sommerens transfer-cirkus har været i gang i de forskellige klubber, men særlig opmærksomhed tiltrækker én spiller: Cristiano Ronaldo.

Portugiseren er hovedperson i "krigen" mellem Manchester United og Real Madrid og de to klubber har haft travlt med at skyde med skarpt efter hinanden for at sikre sig verdens vel nok bedste fodboldspiller.

Indtil videre synes medierne at være den store vinder i denne krig, for der er læsset en hel regnskov over disken til hungrende fodbold-fans, som bare må have sidste nyt i sommer-føljetonen. Men det er en transfer-krig, som har flere vindere og i princippet ingen tabere, uanset udfaldet på Cristiano Ronaldos fremtid.

Manchester United med Alex Ferguson har flere gange udstillet sig patetisk med først sammenligningen med Franco, dernæst med truslen om at bænke Cristiano Ronaldo på tribunen resten af kontrakt-perioden og endeligt med den umulige klage til FIFA over Real Madrids handlemåder, men man skal ikke tage fejl af den snedige skotte, for han kender spillet ud og ind og trods sin officielle utilfredshed med Cristiano Ronaldo og Real Madrid, så er hele historien guld værd for Manchester United, som får masser af medie-dækning og omtale og dermed bliver klubben i endnu højere grad interessant for sponsorer og andet godtfolk. Alex Fergusons arrigskab skal man ikke tage så tungt, for han kender også alt til at snakke prisen på en spiller op og han har dækket Manchester United godt ind, så man enten har verdens mest profilerede spiller eller også har man 100 mill. € til bankbogen, som kan bruges på forstærkninger til et i forvejen skræmmende stærkt hold.

Sagen er lidt mere vigtig for Real Madrid, for det vil naturligvis fremstå som lidt af et nederlag, hvis flere måneders kamp for at sikre Cristiano Ronaldo, viser sig nyttesløse, men i lighed med Manchester United lever Real Madrid også af den konstante presse-omtale og klubben har heller ikke holdt sig tilbage med særprægede udtalelser om for eksempelvis slaveri i moderne fodbold, når Manchester United fastholder portugiseren mod sin vilje. I lighed med Manchester United har Real Madrid en interesse i at holde denne gryde i kog og med hjælp fra de madrilenske sportsaviser, Marca og AS, har man verdens bedste markedsførings-afdeling. De to aviser påtager sig naturligvis med største taknemmelighed opgaven som formidler af diverse historier, som kan tale Real Madrids sag. Der skal ikke herske tvivl om, at Real Madrid har Cristiano Ronaldo som absolut førsteprioritet, men virakken om portugiseren giver de spanske mestre lejlighed til at forhandle på skrømt i kulissen og sikre sig lidt arbejdsro til at gå efter andre spillere, hvis man til sidst må opgive portugiseren.

Flere har undret sig over Cristiano Ronaldos tavshed og passivitet i sagen, men man skal ikke tage fejl af hans motiver. Han udnytter i fuld udstrækning Real Madrids og Manchester Uniteds kamp til at sikre sig den bedst mulige indtjening. Det er ikke givet, at han kan presse sig til en lønforhøjelse i Manchester United, men alene virakken omkring hans person får pengene til at fosse ind på hans bank-konto og derfor har han ingen som helst interesse i at stoppe transfer-krigen. Han bliver eksponeret i voldsom grad og diverse firmaer må stå i kø for at sikre sig en aftale med portugiseren. Manchester Uniteds fans har ikke været sene til at kaste sig over ham og kalde ham en forræder, men Cristiano Ronaldo ved udmærket, at en fodbold-tilhængers hukommelse er kort, så lige så hurtigt at han er gået fra at blive tilbedt til at blive lagt for had, lige så hurtigt vil det gå den anden vej, hvis han vender tilbage og fortsætter hvor han slap sidste sæson. Med sin optræden skaber Cristiano Ronaldo således kun egne fordele i forhold til hvad det hele handler om: PENGE.

En nylig beregning viser, at kampen om at blive kåret som verdens rigeste klub står mellem Manchester United og Real Madrid og at vinderen bliver den, som til den nye sæson kan præsentere Cristiano Ronaldo for sine tilhængere. Det er således ikke kun en kamp om at sikre sig verdens fodboldmæssigt dygtigste fodbold-spiller, men i lige så høj grad en kamp om at vinde det markedsførings-ikon, som meget vel kan overgå selveste David Beckham.

Den stensikre vinder er medierne og Cristiano Ronaldo. Men Real Madrid og Manchester United begræder bestemt ikke situationen og hvis ikke denne sommer bringer Cristiano Ronaldo til den spanske hovedstad, vil de to klubber være klar til en ny kamp næste sommer.

Jesper Frost-Hansen vil fremvoer blogge på tipsbladet.dk om sin passion for Real Madrid og fodbold i særdeleshed.

Jesper Frost-Hansen om sig selv: Jeg blev fan af Real Madrid den 12. december 1984. Her mødte man Anderlecht i returopgøret i UEFA Cuppen. Danskerholdet Anderlecht havde vundet den første kamp med 3-0 og Svend Gehrs var i hopla over den walk over, der ventede belgierne. Sådan skulle det ikke gå. I en sand fodboldopvisning blev Anderlecht knust med 6-1 af de senere UEFA
Cup-vindere. Deres angrebs-lystne fodbold betog mig, som de senere skulle gøre med en hel fodbold-verden med deres såkaldte La Quinta del Buitre-hold. Siden har jeg været inkarneret Madridista. Mere behøver man ikke.