• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: SønderjyskE - Esbjerg fB

Optakt: SønderjyskE - Esbjerg fB
Illustration

Efterårssæsonen nærmer sig sin afslutning, og både SønderjyskE og Esbjerg er noteret for 18 point og har fire point ned til nedrykningsstregen. Et af holdene kan tage et afgørende skridt væk fra bunden.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen
Kampstart: Fredag klokken 18.30
På tv: TV3 Sport 1
Twitter: #sjeefb

Holdnyt:
SønderjyskE: Hjemmeholdet SønderjyskE er godt nok kun fire point over nedrykningsstregen, men holdet ligner overhovedet ikke et hold, der kommer i fare i denne sæson. Sidste weekend tabte klubben for første gang i 10 kampe, da det blev til et nederlag på 0-1 i Brøndby, og det vidner om, at holdet er bundsolidt. Godt nok ønsker cheftræner Lars Søndergaard sig formentlig flere sejre, for klubben har en helt særlig evne til at spille uafgjort. Ni af holdets 15 kampe er endt uden vinder, og det er nok lidt for mange. Men SønderjyskE taber sjældent, og det er trods alt et udtryk for, at Lars Søndergaards tropper er svære at spille mod. Nu skal SønderjyskE så vise i denne kamp, at stimen på ni kampe i træk uden nederlag ikke var nogen tilfældighed. Ayub Sørensen og angriber Marvin Pourié døjer med skavanker, og om de bliver klar til opgøret, er på nuværende tidspunkt uvist. Bo Storm og Adigun Salami er ikke klar igen før i det nye år, mens den lejede back Erik Marxen sidder over med karantæne.

Esbjerg fB: Et af Superligaens mere formstærke hold finder vi i Esbjerg, hvor Niels Frederiksens tropper har hentet godt med point på det seneste. Klubben havde en svær start på sæsonen, hvor det ikke blev til mange point, men kvalitet er der masser af i en trup, der tæller stærke navne som Magnus Lekven, Jakob Ankersen og Martin Pusic. Klubben har på det seneste hamret mål ind på stribe, senest mod Hobro, hvor Jakob Ankersen scorede hattrick i 4-2-sejren over oprykkerklubben, så SønderjyskE får en del at se til mod en stærk offensiv. Godt nok har Esbjerg også lukket mål en del mål ind på det seneste, men når du scorer mere, end du lukker ind, er det ikke helt skidt. Niels Frederiksen har Mick van Buren og Jonas Jensen ude med skade, mens Jesper Rasmussen er tvivlsom, efter han på det seneste har døjet med en skade i foden. Michael Jakobsen har karantæne.

Karantæne:
SønderjyskE: Erik Marxen
Esbjerg fB: Michael Jakobsen

Superliga-form:
SønderjyskE: V-U-U-V-T
Esbjerg fB: V-U-V-T-V

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-4-2): Skender - Jonasson, Kanstrup, Lodberg, Beck - Paulsen, Guira, Jensen, Absalonsen - Pourié, Beckmann
Esbjerg fB (4-4-2): Dubravka - Laursen, Stenderup, Gomes, Knudsen - Fellah, Andreasen, Lekven, Ankersen - Söder, Pusic

Vidste du, at...:
Jakob Ankersen lavede lørdag aften hattrick, da Esbjerg vandt med 4-2 hjemme over Hobro. Det var det første Jakob Ankersen-hattrick i Superligaen, og han lavede dermed hattrick nummer 158 i den danske Superliga. Det var det tredje hattrick i denne sæson - FC Midtjylland-spillerne Sylvester Igboun og Morten "Duncan" Rasmussen har tidligere på efteråret begge scoret tre gange i en kamp. Jakob Ankersen har stadig et stykke vej op til dem med flest hattricks i Superligaen. Peter Møller og Erik Bo Andersen nåede begge at lave seks hattricks, mens de spillede i Superligaen. Bent "Turbo" Christensen scorede Superligaens første hattrick tilbage i april 1991, hvor Brøndby vandt med 3-1 over Vejle.

Dom:
Begge hold har meget at spille for. Med fire point ned til nedrykningsstregen har ingen af de to hold lyst til at tabe. SønderjyskE skal op på hesten igen efter det første nederlag i 10 kampe, mens Esbjerg har muligheden for at fortsætte den sene efterårsform med en sejr. Det bliver formentlig en tæt kamp, og selv om Esbjerg har scoret meget og lukket en del ind på det seneste, er det vores fornemmelse, at det bliver en målfattig kamp. Vi tipper 1-1 i en kamp, hvor begge hold kan leve med et point.

Følg kampen LIVE på tipsbladet.dk - klik her

Superliga

Mere Superliga

Fokus