Divisionsforeningen afviser som ventet Esbjergs bane-protest
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
1. division

Divisionsforeningen afviser som ventet Esbjergs bane-protest

Esbjerg fB's sportsdirektør, Ted van Leeuwen, nedlagde før kampen mod Nykøbing FC protest over banens beskaffenhed. Det har han ikke fået medhold i, og det havde han heller ikke forventet.

Banerne i 1. division har været et tema gennem store dele af denne sæson, og senest var Skive IK næsten nødt til at udsætte opgøret mod Viborg FF på grund af regn og knallertkørsel på stadion.

For et par uger siden var det Esbjerg fB's sportsdirektør, Ted van Leeuwen, der var ude med riven over forholdene i Nykøbing FC. Før kampen nedlagde hollænderen protest mod banens beskaffenhed.

Den protest fik har dog ingenting ud af, bekræfter han over for tipsbladet.dk. Divisionsforeningen har afvist den, og det var helt som ventet.

- De siger, at de anerkender problemet, og som du kunne se, spillede Nykøbing på en anden bane i weekenden efter (deres kunstgræsbane, red.). De var enige i, at det ikke var godt for fodboldproduktet, men de har ingen sanktionsmulighederne i reglerne, siger Ted van Leeuwen om svaret på sin protest.

- De kunne ikke gøre noget ved det, og det havde jeg også forventet. Det var bare for at påvise en pointe.

Pointen var, at baneforholdene i 1. division generelt ikke er gode nok, hvilket han uddybede på tipsbladet.dk i kølvandet på protesten. Og det tyder på, at van Leeuwen ikke er ene om at ønske bedre baner og dermed bedre forhold til at skabe et attraktivt fodboldprodukt i landets næstbedste række.

Problemet er som med så mange andre ting, at opgraderinger i eksempelvis baneplejen koster penge, og mange danske stadioner ejes af den lokale kommune. Læs mere om det her.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.