• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Bo Henriksen: Mange af vores kritikere har ikke set os spille

AC Horsens er blevet sat i bås og har fået prædikatet defensive, men det bunder i uvidenhed og forudindtagethed, mener manager Bo Henriksen. Nogle af dem, der kritiserer holdet, har dårligt nok set det spille.

Af Anders Dehn

Det skulle egentlig bare have været et interview om, at AC Horsens lukker mange mål ind, men Bo Henriksen havde andet og mere på hjerte. Det tog udgangspunkt i, hvordan omverdenen ser hans hold, og hvor mange automatreaktioner han oplever, når det bliver beskrevet.

Han var ikke sur, Horsens-manageren, han sagde bare tingene, som han så dem. Blandt andet at nogle af dem, der kritiserer hans hold, slet eller næsten ikke har set det spille. 

Læs også: Bo Henriksen om rekordkøb: Det hjalp nok, at han havde set os slå FCK

Det skal vi nok komme til, men lad os først lige dvæle ved anledningen til Bo Henriksen vandfald af ord. Han står i spidsen for et hold, der ikke har holdt modstanderne fra at score i 18 kampe på stribe. Det er klubrekord i Superliga-regi, og det var derfor, tipsbladet.dk ringede ham op.

Hvad var årsagen til den negative rekord, ville vi gerne vide.

- Hvis man tager de 18 kampe, tror jeg, vi har mødt top 6 i 14 af dem (13, red.). Det kan være en af grundene. Uden at det skal være nogen undskyldning, er det klart noget, vi skal fokusere på. Det er lidt nemmere at vinde kampe, når man holder nullet, end når man lukker et ind hver gang, sagde Bo Henriksen.

- Det er klart noget af det allervigtigste, rettere sagt det vigtigste ud over at lave mål. Det synes jeg også, at vi i al beskedenhed er gode til. Men i forhold til den statistik er det noget, vi skal arbejde med.

Det var på det her tidspunkt samtalen, at den kom til at ændre karakter. Tipsbladet.dk nævnte, at flere på redaktionsmødet havde været overraskede over, at Horsens har lukket så mange mål ind, for de havde det indtryk, at Den Gule Fare var god til at holde modstanderne fra at score.

Havde redaktionen fået det forkerte indtryk af hans hold?

- Jeg tror, det er folks syn på os, at vi er defensivt indstillede. Det er ret morsomt, at det er blevet sådan. At redaktionen og måske fodbold-Dammark ser os om et defensivt hold. Der er mange hold hold, der er mere defensivt orienteret end AC Horsens, sagde Bo Henriksen.

- Det er mere en skrøne eller uvidenhed. At folk har det billede af os som hold. 

- Alle folk har travlt med, hvad vi er, og jeg har ikke noget imod, at det er sådan, historien er. At vi kun er indkast. Det kunne være sjovt, hvis folk satte sig ind i det, for eksempel kom med en statistik, som du gør. Kom med noget faktuelt. Det er ikke meget faktuelt, der bliver sagt om os. Mange af dem har næsten ikke set os spille.

"Jeg har da udtalt mig om mange mærkelige ting"
Det kan være svært at aflæse ud fra simple statistikker som mål for og imod, hvor offensivt orienteret et hold er. Men det er faktuelt, at AC Horsens er relativt udygtige til at holde modstanderne fra at score.

I sidste sæson var det kun de tre nedrykkere og FC Nordsjælland, der til gengæld scorede 76 mål selv, der indkasserede flere mål end Horsens' 57.

Omvendt var der kun fire hold, der scorede færre gange end Bo Henriksens i sæsonen.

Er der for meget forudindtagethed i synet på jer?

- Nej, folk må mene, hvad de vil. Det er det, fodbold handler om: følelser og tanker om, hvad de ser. Jeg ville bare ønske, at de så det. Hvis jeg havde et problem med, at folk snakkede om AC Horsens, skulle jeg finde noget andet at lave. Når folk gider snakke om os, må vi jo gøre noget rigtigt. De gider kun snakke om noget, der er interessant, og vi må være vanvittigt interessante. Det er da fuldstændig genialt, at vi er kommet derhen til. Det er sådan noget i livet, der betyder noget.

Er der nogle bestemte, du tænker på, når du siger, at folk ikke har set jer?

- Nej, men de fleste, der ytrer sig om alt her i livet, har noget at have tingene i. Det er der også mange af dem her, der føler, de har. Så kan man snakke om, at det er uvidenhed, at de ikke har sat sig nok ind i det, eller om det er personligt, men i sidste ende synes jeg ikke, det er så vigtigt, at det betyder noget for mig. Der er ikke nogen bestemte, hvor jeg siger, at de må ikke sige sådan og sådan.

- Men der er klart nogle i den danske sportspresse, som har udtalt sig om noget, de ikke har set. Det gør ikke noget, det har jeg da selv prøvet. Det er altså bare fodbold, det er ikke farligt.

Hvad har du udtalt dig om, som du ikke vidste noget om?

- Jeg har da udtalt mig om mange mærkelige ting. Uden jeg kan komme med eksempler. Jeg har sgu selv prøvet at være ekspert på alle mulige forskellige kanaler, og det er jo ikke altid, man kender hele sandheden. Det er også derfor, jeg synes, at de her eksperter er lovligt undskyldt. Der er også nogle, der ringer og spørger mig, hvad planen er, og det er fedt, for så sætter man sig ind i det.

- Problemet med at være fodboldekspert, er at vi sidder og laver analyser om hold eller spillere, hvor vi principielt ikke kender deres opgave. Jeg skal analysere en landskamp eller nogle landsholdsspillere, men jeg kender ikke hele præmissen for, hvad de egentlig skal, og hvad deres opgave er.

Superliga

Mere Superliga

Fokus