• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: FC Midtjylland - Malmö FF

Foto: Getty Images

FC Midtjylland har det bedste udgangspunkt, men kan ulvene gøre arbejdet færdigt mod de svenske mestre?

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 19.15
Spillested: MCH Arena, Herning
Dommer: Serdar Gözübüyük, Holland
På TV: 3+
Hashtag: #fcmmff #eldk

Holdnyt:
FC Midtjylland:
De danske mestre sikrede sig et godt udgangspunkt i Malmø, hvor det blev 2-2 i den første kamp, men FC Midtjylland var bestemt ikke uheldige. Særligt i første halvleg blev gæsterne spillet ud af banen på Swedbank Stadion, men Jess Thorups mandskab viste god moral efter pausen og kom tilbage fra 0-2.

Søndag var der til gengæld ingen slinger i valsen, da FCM besejrede Randers FC med 3-0 og dermed sikrede en god generalprøve. Jess Thorup kunne endda tillade sig at spare størstedelen af de spillere, der startede inde i Malmö, så mestrene nyder i øjeblikket godt af at have en bred trup.

Erik Sviatchenko er tilbage for FC Midtjylland efter en skadespause, og han er dermed i spil til Malmö-kampen. Mikkel Duelund er ikke i truppen - det ligner et forestående klubskifte for hans vedkommende. Med er Rilwan Hassan heller ikke - han arbejder sig tilbage efter en længerevarende skade. 

Malmö FF:
Malmö FF har haft en skidt sæson, men hvad svenskerne er i stand til, fik FC Midtjylland at mærke i første halvleg på Swedbank Stadion. Især Anders Christiansen drev gæk med de danske mestre. 

MFF formåede dog ikke at snøre sækken, og derfor har svenskerne det dårligste udgangspunkt, når kampen fløjtes i gang torsdag aften.

Malmö-træner Uwe Rösler udtalte efter 2-2-kampen i Sverige, at han misunder Jess Thorup den bredde, han har i sin FCM-trup, men tyskeren tillod sig alligevel at spare en række profiler i søndagens ligakamp mod IK Sirius. Blandt andre Markus Rosenberg og Anders Christiansen startede på bænken, men det gik alt sammen for MFF, der vandt en storsejr på 5-0. Alle fem mål blev scoret i den sidste halve time.

Svenskerne må undvære angriberen Carlos Strandberg mod FC Midtjylland, og der er desuden stor tvivl om forsvarsspilleren Behrang Safari, der var med mod FC Midtjylland, men ikke så ud til at være helt smertefri.

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Malmö FF: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-4-3): Hansen - Sanneh, Hansen, Scholz - Andersson, Sparv, Poulsen, Dal Hende - Wikheim, Onuachu, Okosun

Malmö FF (3-5-2): Dahlin - Nielsen, Bengtsson, Brorsson - Vindheim, Lewicki, Christiansen, Bachirou, Rieks - Rosenberg, Antonsson

Profilen:
Johan Dahlin er tilbage på sin gamle hjemmebane, når han vogter målet for Malmö FF på MCH Arena. Netop Dahlin er en af hovedårsagerne til, at FC Midtjylland ikke er død og begravet efter det første opgør i Sverige. Dahlin så ikke imponerende ud ved FCM's to scoringer, og han var selvsagt noget slukøret efter kampen. Han vil helt sikkert være opsat på en personlig revanche mod sine tidligere holdkammerater.

Vidste du, at..:
Ulrich Vinzents er med sine 155 optrædener den danske spiller, der står noteret for flest kampe for Malmö FF. I sine mange optrædener lykkedes det blot højrebacken at score et enkelt mål for klubben.

Dom:
FC Midtjylland er favoritter efter det fine resultat i Malmö, men selv om Jess Thorup påstod noget andet efter kampen, blev de danske mestre splittet ad i de første 45 minutter. Derfor er der også grund til bekymring set med danske briller. Resultatet i Sverige var godt, men spillet haltede, og vi tror ikke, at heldet tilsmiler FC Midtjylland to gange i træk. Derfor vinder Malmö FF 2-1 torsdag aften og får billetterne til Europa League. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.