FC København straffesparkede sig i Europa League

En dramatisk aften i hovedstaden endte med FC København-avancement til gruppespillet i Europa League. Løverne slog Atalanta ud på straffespark.

Tipsbladet.dk i Telia Parken

I FC Københavns selvforståelse hører klubben til i et europæisk gruppespil, og sådan har det da også varet 11 ud af de seneste 12 år.

Sådan bliver det også i år.

Efter et dramatisk opgør mod Atalanta, der måtte afgøres i straffesparkskonkurrence, trak FC København det længste strå. Denis Vavro blev helten - Andreas Cornelius blev skurken.

Kampen startede livligt med optræk til chancer i begge ender, men det var først efter ni minutter, den første rigtig store chance meldte sig, og den tilfaldt Viktor Fischer, der afsluttede fladt mod Atalanta-målet, men Pierluigi Gollini kom ned og fik afværget.

FC København startede kampen ganske fint, men Atalanta ville også lege med.

Efter 20 minutter tryllede Alejandro Gomez med bolden, og efter lidt tilfældigheder endte den hos en helt fri Mario Pasalic, men Jesse Joronen diskede op med en klasseredning. Samme Pasalic stod over for Joronen 12 minutter senere, da en stor fejl af Peter Ankersen førte til en italiensk friløber, men FCK-keeperen lokkede Pasalic til en afslutning mellem benene og lukkede af.

Atalanta sluttede første halvleg bedst af, men stillingen ved pausen var 0-0.

Anden halvleg startede ganske udramatisk og efter bare ti minutter forsøgte Atalanta at sætte lidt skub i tingene ved at skifte den tidligere FC København-spiller Andreas Cornelius på banen.

Det markerede en god periode i kampen for Atalanta, og efter en times spil var Alejandro Gomez tæt på at bringe italienerne foran, da han sendte et frispark på ydersiden af stolpen.

Et tæt opgør sluttede i første omgang 0-0, og dermed skulle de to mandskaber ud i forlænget spilletid.

Her lagde Atalanta godt fra land med et par farlige afslutninger, men farligt blev det bestemt også i den modsatte ende efter præcis 100 minutter, da bolden dumpede ned for fødderne af Nicolai Boilesen efter en dødbold, men han sparkede lige forbi. Det var den største chance i den forlængede spilletid, og dermed skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence.

Her trak FC København det længste strå efter en afgørende scoring af Denis Vavro - Alejandro Gomez og Andreas Cornelius misbrugte for Atalanta.

Dermed er FC København klar til gruppespillet i Europa League.