• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Deadline-dag: Superliga-pletskud og fejlkøb fra sommeren 2017

Deadline-dag: Superliga-pletskud og fejlkøb fra sommeren 2017
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Hvad skete der for præcis et år siden på transfer deadline-day? En hurtig status på Superligaens spillerhandler på markedets sidste dag i sommeren 2017.

Af Troels Bager Thøgersen

Det er deadlinedag for transfers i Superligaen, og det fyger med rygter om nye spillere i toppen og bunden af Superligaen, mens der også går historier om udvalgte, attraktive Superliga-spillere, rigere klubber i større ligaer vil have fingre i.

Især sagaen om Simon Tibbling og den afledte tovtrækning mellem FC Midtjylland og Brøndby IF har fyldt, og andre vigtige deadline-transfers kan pludselig dukke op som Rubin Okoties skifte til SønderjyskE, der endte med at redde sønderjyderne i Superligaen og i sidste ende sende den østrigske angriber på et karrierespor, der kulminerede med en tur til EM 2016.

Hvordan det kommer til at forløbe i dag i Superligaen er et åbent spørgsmål, og det samme er succesraten og det, vi kan forvente af de nye spillere, hvilket er meget svært at vurdere i de kommende dage, selvom bunkevis af danske medier og fangrupper vil gøre netop det og sætte prædikater som succes og fiasko på klubbernes transfervinduer.

Men hvad skete der for et år siden?

Måske får vi der et fingerpeg om, hvor nemt eller svært, det er at spå om de spillere, der bliver handlet 31. august, ved at se på de spillere, der skiftede til en Superliga-klub for præcis 12 måneder siden, 31. august 2017.

André Riel fra Helsingør til AGF: Har haft det enormt svært i AGF og har fået meget få chancer. Matheus Leiria Dos Santos til Helsingør: Viste lovende takter efter en længere tilvænningsperiode.

Mayron George fra Randers til Lyngby. Et ophold på godt og ondt i Lyngby. Blev solgt dyrt til FC Midtjylland fra Lyngby, efter Lyngby havde udnyttet en lav frikøbsklausul i aftalen med Randers.

Mate Vatsadze til Silkeborg fra Viborg. Vatsadze havde heller ikke denne gang den skarphed, han tidligere har vist i 1. division for AGF, og som har været fraværende i Superliga-sammenhæng. Er hjemme i Georgien hos Dinamo Tbilisi efter Silkeborgs nedrykning.

Bashkim Kadrii og Vladimir Rodic til Randers FC fra FC København og Karabükspor. Rodic var et lyspunkt i Randers' mørke efterår, mens Kadrii var en af hovedarkitekterne i Randers' opblomstring og redning i foråret.

Tamati Williams fra Waalwijk til AaB. Reservekeeper, der i dag er væk fra AaB igen.

Nicolai Larsen fra AaB til FC Nordsjælland. Sad på bænken i hele sæsonen men er nu førstevalg efter millionsalget af Islands VM-reservekeeper Rúnar Alex Rúnarsson.
Agust Hlynsson fra Norwich til Brøndby. Ung islandsk offensiv midtbanespiller, der spiller på Brøndbys U/19-hold.

Riel og Vatsadze var forbiere, Mayron George og især Bashkim Kadrii og Vladimir Rodic var pletskud, mens det her et år efter endnu ikke er afklaret, hvor store – eller små – succeser Matheus Leiria Dos Santos og Nicolai Larsen bliver.

Så pas på med dommene, sæt forventningerne realistisk – men tillad også dig selv at drømme lidt på din klubs vegne i dag. Det kan faktisk gå rigtig godt på transferdeadlinedag, selvom det er seks uger siden, der var første spillerunde i Superligaen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.