• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

AGF-chef: Der kommer flere med dansk pas

AGF-sportschef Peter Christiansen sigter på trods af tilgangen af tre udlændinge fortsat med at køre en mere dansk-skandinaviske linje i klubbens fremtid.

Af Torsten Kjems Hansen

AGF var en af de danske klubber, der havde aktivitet i transfervinduet nærmest helt frem til lukketid ved midnat fredag. Årsagen skulle findes i salget af angriberen Kasper Junker til AC Horsens samt søgen efter en målmand, da salget af Aleksandar Jovanovic et par dage forinden var faldet på plads. 

Da transfervinduet var lukket i kunne sommerens status gøre op med tre afgange i klubikonet Steffen Rasmussens karrierestop, samt salgene af Kasper Junker og Aleksandar Jovanovic. 

Som erstatning for de to danskere og den ene serber er kommer den spanske målmand Óscar Whalley, hans ukrainske kollega Roman Mysak og den belgisk-marokanske angriber Ryan Mmaee.

Egentlig i mod den retning, som sportschef Peter Christiansen har sat i forhold til at sørge for flere skandinavere og danskere på holdet. 

Men forklaringen har sportschefen klar.

- Der er ingen ændring. Hvis du kigger på, hvem vi ellers har hentet til før, er det skandinavere. Men vi er heller ikke i en position, hvor vi kan diskvalificere folk på grund af deres nationalitet, så derfor vil man stadig se et mix.

- Men der kommer også til at være flere med dansk pas, når vi får vores egne unge til at slå igennem, og det vil du se i de kommende år, siger Peter Christiansen til jp.dk

AGF er efter otte spillerunder fortsat eneste ubesejrede hold i Superligaen efter to sejre og hele seks uafgjorte. De 12 point rækker til en øjeblikkelig femte-plads i tabellen. Efter den nuværende landsholds-periode, skal AGF forberede sig på en udekamp mod AC Horsens, inden det er tid til sæsonens første møde med Brøndby IF på Ceres Park i Aarhus. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus