Video : Tipsbladet
Superliga

Månedens Hold i Superligaen - august

Fem runder blev spillet i august, og det er tid til at se på, hvilke spillere der spillede sig til en plads på Månedens Hold i august.

August er forbi, og dermed er det ikke sommer længere. Transfervinduet er lukket, og vi bevæger os mod kortere dage og koldere tider.

Så det er med at nyde den sidste snert af sommer - også den, der kommer i form af Månedens Hold for august. Vi tæller hele ottende runde med, fordi den startede i august.

Vi præsenterer det her - sat op i en 4-4-2 opstilling.

Målmand: Aleksandar Jovanovic, AGF
AGF-keeperen spillede godt nok ikke i seneste runde, der var Oscar Whalley på mål, fordi Jovanovic var blevet solgt til SD Huesca, men i fire af månedens fem kampe leverede han på et højt niveau og lukkede bare et enkelt mål ind. Reddede også et straffespark fra FCK's Kenan Kodro. Ham kommer AGF til at savne.

Højre back: Peter Ankersen, FC København
Har virkelig fundet formen på det seneste, hvor han de sidste par runder også har fundet plads til tipsbladet.dk's Rundens Hold. Har stået solidt defensivt og virker samtidig til at have fundet ind i et godt samarbejde med offensiven, når han kommer med frem. Det har han gjort en del, og indlæggene har været ret gode i august.

Central forsvarer: Markus Halsti, Esbjerg fB
Den finske kaptajn har bare været i Esbjerg et par måneder, men han viser allerede nu et helt andet niveau end det, man så i FC Midtjylland. Er to gange blevet udvalgt til Rundens Hold og har været et samlingspunkt for det EfB-hold, der har tjent 10 point i fem august-runder, blandt andet ved at vinde på Brøndby Stadion.

Central forsvarer: Rasmus Nicolaisen, FC Midtjylland
Har spillet fire af fem kampe i august-runden - tre fra start - men han har alligevel sat et aftryk. FCM har hentet 10 point i de fire kampe, Nicolaisen har spillet, og selv om der stadig er plads til forbedring i duelspillet og forsvarsspillet, har han scoret tre gange for FCM, blandt andet to gange, da han nærmest på egen hånd vendte 0-1 til 3-1 i Vejle.

Venstre back: Mikkel Qvist, AC Horsens
Han har spillet lidt over det hele for Bo Henriksens mandskab, men han får pladsen som venstre back på Månedens Hold. Er måske en lidt undervurderet spiller. Passer sin rolle på holdet, om han skal spille venstre back, kant eller angriber, og så er han et våben med de lange indkast. Også i august var han ophavsmand til flere farlige situationer og scorede selv et par gange.

Højre midtbane: Jens Stage, AGF
Han er allerede en kæmpe profil i Aarhus, og man forstår hvorfor. Jens Stage er indbegrebet på en hårdtarbejdende spiller, der ligesom Mikkel Qvist passer sin rolle på holdet. Om han skal spille back, centralt på midtbanen, på kanten eller i angrebet. Jens Stage går forrest. Han er heller ikke en ligegyldig boldskubber, han tager løb i boksen og bliver til tider belønnet. I august blev det til to scoringer.

Central midtbane: Julius Eskesen, OB
En af de helt unge OB'ere har vundet en plads på Jakob Michelsens midtbane, og det samme har han gjort på dette hold. Eskesen er to gange blevet udvalgt til Rundens Hold i august, og selv om der pointmæssigt ikke er meget, der er gået OB's vej denne sæson, kan klubben alligevel glæde sig over, at der er et par unge folk, der har givet løfter om noget stort i fremtiden. Eskesen er en af de spillere.

Central midtbane: Joni Kauko, Esbjerg fB
Hvem havde lige troet, at Joni Kauko ville gå ind og bliven en profil på Esbjerg-holdet fra dag et? Finnen har leveret stærkt for Esbjerg og har med tre scoringer også vist sig som en spiller med mere i sig offensivt, end han viste i sin tid i Randers FC. Kan han holde niveau, har EfB fundet en rigtig fin spiller, der gør holdet og holdkammeraterne bedre.

Venstre midtbane: Viktor Fischer, FC København
Superligaens bedste spiller må være Viktor Fischer. Igen og igen leverer den danske landsholdsspiller, der ud over tre mål også lige har stået for tre oplæg. Ligger nogle gange i front, nogle gange på kanten, men uanset hvor bliver han som regel altid farlig. Hvad der må glæde Ståle Solbakken ekstra meget ved sin store stjerne er, at Fischer tilmed arbejder stenhårdt og er fremragende i genpresset.

Angriber: Emmanuel Sabbi, Hobro IK
Hobro IK har sidste sæsons Superliga-topscorer i Pål Alexander Kirkevold i truppen, men det er ikke nordmanden, der løber med målene og overskrifterne for tiden. Det gør i stedet Emmanuel Sabbi. Den 20-årige amerikaner har scoret fire gange i august for Hobro IK, så det er i hvert fald ikke ham, der skal lastes for Hobros dårlige sæsonstart.

Angriber: Dame N'Doye, FC København
Da han vendte tilbage, var det helt reelt at spørge, om han stadig havde niveau til at spille i toppen af Superligaen. Det spørgsmål er ikke reelt at stille længere, for det er helt tydeligt, at det har N'Doye. Angriberen har virkelig været god for FC København og har scoret tre gange med to oplæg for FCK, der med 13 point for fem kampe har hentet flest af alle i august. Hvad der samtidig er positivt for klubben er, at N'Doye er meget stærk i luften ved defensive dødbolde. Her har han også vist kvaliteter.