• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Wales-profil har papbedstefar i Viborg: Håber, der kommer noget mobning

Foto: Getty Images

Torben Primsø er som en reserve-bedstefar for Ben Davies, og han ser frem til drillerierne, hvis Danmark vinder. Relationen stammer fra dengang, familien Davies boede i Viborg.

Af Anders Dehn

- Han betragter os jo som bedsteforældre, for han har nemlig ingen selv. Han spurgte mig engang, da han gik i skole, om jeg ikke ville være hans bedstefar. Jeg synes, jeg var lidt for ung til det, så jeg sagde: Kan du ikke kalde mig onkel i stedet for?

Der var grin i røret, da Torben Primsø forud for EM i 2016 fortalte, hvordan han og hustruen Bodil kendte den walisiske profil Ben Davies. For det danske ægtepar kom tæt på familien Davies, da sidstnævnte boede i Viborg i et par år i begyndelsen af 00'erne.

Læs også: DBU bekræfter: Alle mand er klar til Wales

Dengang var Tottenham-spilleren Ben Davies en genert otteårig dreng, men så snart snakken faldt på fodbold, lyste han op. Således begyndte den dansk-walisiske relation med den lille runde læderkugle, og søndag bringer den dem sammen igen.

Wales spiller landskamp i Århus kun et times kørsel fra Torben Primsøs hjem i Viborg, og han ser frem til gensynet med gamle venner.

Læs også: DBU og Spillerforeningen indgår midlertidig aftale

- Vi får besøg af Bens forældre, der kommer og bor hos os. Jeg henter dem i Billund lørdag, og så bor de hos os i fire dage, så vi får en lille ferie sammen med dem. Jeg håber, at vi på den måde kan få et par ord med Ben, fortæller Torben Primsø til tipsbladet.dk.

Torben Primsø har i årevis været frivillig i Viborg FF og hjulpet med et væld af praktiske opgaver. Dengang landsholdsspilleren Lukas Lerager fik et brud i foden, tilbragte han megen tid i familien Primsøs hjem, så også han har særlig status.

- Jeg har set ekstra meget op til det, og det er jo meget sjovt, at der sidder papbedstefar i Viborg, der har interesse i Wales’ hold og det danske hold. Jeg håber, der kan blive noget mobning, hvis vi slår Wales, griner han.

Familien Primsø og familien Davies ser ikke hinanden så meget, som de gjorde, da de boede dør om dør, så weekendens besøg er en særlig lejlighed. Den slags klæder man sig pænt på til, og tøjet til søndag aften er allerede fastlagt.

-  Vi er på julegave med hinanden, og den første julegave, jeg fik, efter Ben kom til Tottenham, var en Christian Eriksen-landsholdstrøje med signatur, som Ben havde skaffet. Så det har jeg glæder mig ekstra meget til, siger Torben Primsø.

Den danske "bedstefar" ærgrer sig til gengæld over, at han ikke kommer til at overvære kampen sammen med Ben Davies' forældre, men der er ikke noget at gøre. Walisere kan ikke få adgang til danske tribuneafsnit og omvendt, så de må nøjes med at ses før og efter kampen. Og når Danmark gæster Wales i november, hvor Torben Primsø med egne ord "selvfølgelig skal derover."

Det er selvfølgelig belejligt, at kampen spilles på Ceres Park i Århus, men det har ikke været helt problemfrit. Da Nations League-lodtrækningen parrede Danmark og Wales, handlede han hurtigt, men måske også for hurtigt.

- Jeg regnede med, at kampen skulle spilles i Parken, så jeg bestilte med det samme to dobbeltværelser i Valby, og vi skulle have haft en god dobbelttur til København. Der kommer jo tusindvis af walisere væltende til Danmark, så det var med at være ude i god tid. Men så måtte vi til at aflyse hotelværelserne, siger danskeren, der dog er sluppet billigere end så mange andre.

- Bens far fortæller, at det er katastrofalt for mange walisere, for de har købt flybillet til København og Malmø, så det giver problemer for mange mennesker, at kampen skal spilles i Århus.

De kunne selvfølgelig bare have ventet, kunne man indvende, men i klassisk britisk stil rejser de walisiske tilskuere gerne med på udebane. Der er dog én af landets spillere, der kommer til at være halvt på hjemmebane i Danmark.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.