• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Helsingør har ikke flere penge til spillere: Meget dyrt at spille Superliga

Helsingør har ikke flere penge til spillere: Meget dyrt at spille Superliga
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det var både dyrt at spille i Superligaen og dyrt at rykke ned igen for FC Helsingør, der i nogen grad anså det for nødvendigt at sælge Adnan Mohammad i transfervinduets 11. time.

Af Anders Dehn

Der var ét minut, til transfervinduet lukkede i, da FC Helsingør og Lyngby Boldklub indsendte de rette papirer til Divisionsforeningen. I dem stod, at Adnan Mohammad skiftede fra førstnævnte til sidstnævnte.

Normalt er det sjældent en fordel at sælge en profil til en direkte konkurrent uden mulighed for at hente en erstatning, men i Helsingør fik de til en vis grad ført deres hånd. Det sidste års tid har været et bekosteligt et af slagsen.

Læs også: FC Helsingør henter Lønstrup-afløser i HIK

- Jeg kan sige, at det har været meget dyrt at spille Superliga. Mange tror, at det har været en guldgrube. Det var det ikke. Setuppet bliver dyrere i den bedste række, vi havde et stadion, som vi var tvunget til at putte en masse penge i, og det skal vi stadig forholde os til. Det er også dyrt at rykke ned, og så skal man stramme bæltet ind på mange parametre, og det gør vi. Vi har ikke flere penge til at hente spillere ind for, siger administrerende direktør Janus Kyhl til Helsingør Dagblad.

Han afviser, at klubben skulle være i knæ rent økonomisk, men han solgte Mohammad for at holde pengebalancen i vatter. Adspurgt, hvorvidt det var nødvendigt for økonomien, svarer Kyhl:

Læs også: Adnan Mohammad om skifte: Jeg ville i et fuldtidssetup

- Det kan du sige. Vi havde klaret det uanset, men det var et salg, der giver os mulighed for at holde kadancen andre steder i klubben.

Det har været et par begivenhedsrige uger i FC Helsingør, der foruden salget af Adnan Mohammad har sagt farvel til cheftræner Christian Lønstrup og erstattet ham med Peter Feher fra HIK.

Læs også: Adnan Mohammad taler ud om personlig tragedie: Har hæmmet min fodbold

Klubben ligger aktuelt på ottendepladsen i 1. division. Lige over dem befinder de to med-nedrykkere sig: Silkeborg IF og Lyngby. Der er spillet otte runder i den næstbedste række.

Superliga

Mere Superliga

Fokus