Video : Tipsbladet
Premier League

Fortryder intet: Haugaard har nydt fire år i Stoke trods manglende spilletid

Den tidligere Premier League-målmand Jakob Haugaard har ikke mange fortrydelser over at have tilbragt det meste af de sidste fire år på bænken.

Siden 1. juli har den danske målmand Jakob Haugaard været uden en aftale, og som han fortalte til tipsbladet.dk torsdag, er han åben for det meste. Men en af problemerne for danskeren er, at han har meget få kampe de sidste fire år - med cupturneringer kan han fremvise bare 23 førsteholdskampe - og derfor er det måske lidt svært at lande et nyt sted.

Til trods for besværlighederne for tiden er han slet ikke i tvivl om, at det var fire fantastiske år i engelsk fodbold, hvor han fik lov til at udleve drømmen om at stå på mål i Premier League og altså spille og arbejde i en ganske stor klub som Stoke City.

- Det endte med at blive en blandet tid, som man kan dele op på midten. Vi havde to år i Premier League, og så gik det lidt ned af bakke for klubben. Jeg nåede ikke at spille de kampe, jeg håbede på, da jeg tog derover, men det var utroligt lærerigt at være der, og jeg er blevet beriget med utallige oplevelser. Oplevelser, jeg ikke ville være foruden. Overordnet set var det en kæmpe succes, og jeg har lært meget.

Læs også:Dansk keeper med Premier League-fortid vil i gang: Giv min agent et kald

- Det eneste minus var på det personlige plan spilletiden. Det kan dog opvejes af alt det andet, jeg har lært og oplevet og fået lov til at være en del af. Jeg har fået Premier League-debut, og der er intet af det, jeg ville gøre om. Jeg har nydt at arbejde sammen med alle de mennesker, jeg arbejdede sammen med derovre. Så jeg vil ikke græde snot over, at det ikke blev til flere kampe. siger Jakob Haugaard til tipsbladet.dk.

Det at være målmand kan være svært, for der er kun én, der bliver valgt til at spille, og kutyme er ikke at skifte ud, som man skifter på andre positioner på banen.

Derfor endte det også med få kampe for den nu 27-årige dansker, der for fire år siden blev solgt til Stoke fra FC Midtjylland.

Læs også:Dansk Stoke-målmand på vej væk: Åben for retur til Superligaen

- Det er ofte sort-hvidt at være målmand. Enten er man på, eller også er man ikke på. Jeg har også været oppe mod stærk konkurrence - en engelsk landsholdsmålmand (Jack Butland, red.) og en målmand, der har signet for Manchester United (Lee Grant, red.). Det var jo ikke, fordi mine konkurrenter ikke gjorde det godt. Jeg var oppe mod hård modstand, siger Jakob Haugaard.

Danskeren var i et halvt år udlejet fra Stoke City til Wigan Athletic - og ud over FC Midtjylland har Jakob Haugaard også stået på kassen for AB.

Læs også:Dansk målmand stopper i Stoke

Læs også:Haugaard fik sit ønske opfyldt: Gjorde det meget klar over for klubben

Læs også:Dansk Premier League-målmand: Det er 10 gange større end i Danmark