Seks mål i første halvleg: Belgien knuste San Marino

Belgien løb med en imponerende 9-0-sejr på hjemmebane over San Marino torsdag aften.

Beglien kørte ganske enkelt San Marino over i EM-kvalifikationen torsdag aften. Belgierne vandt nemlig hele 9-0 på hjemmebane.

Det tog ellers lidt tid, før Belgien kom på måltavlen. Først efter 28 minutter fik Romelu Lukaku sendt bolden i mål med en flad afslutning efter et kontraangreb.

Men så var der også åbnet for sluserne. Tre minutter senere scorede Nacer Chadli på et flot skud fra distancen, før San Marinos Christian Brolli scorede et uheldigt selvmål umiddelbart efter.

I det 41. minut scorede Romelu Lukaku sit andet mål, da han driblede ind i feltet og sparkede bolden i mål med højrebenet, og to minutter senere scorede Toby Alderweireld så til 5-0 på et afrettet skud fra kanten af feltet. Youri Tielemans scorede også før pausen, da han sparkede bolden i mål efter et velspillet kontraangreb i første halvlegs overtid.

Belgien kunne dermed gå til pause med en føring på hele 6-0, hvor de havde scoret alle seks mål på de sidste 18 minutter af første halvleg.

I anden halvleg fortsatte belgierne med at holde skydetelt mod San Marinos mål, og især Romelu Lukaku og Eden Hazard havde chancer for at udbygge føringen yderligere, men det lykkedes dem ikke.

I stedet formåede Christian Benteke, unge Yuri Verschaeren og Timothy Castagne at score kampens syvende, ottende og niende mål i løbet af kampens sidste ti minutter.

Sejren var Belgiens syvende i EM-kvalifikationen, og de har endnu ikke sat point til i gruppe I. De fører puljen med 21 point ud af 21 mulige efter syv kampe, mens Rusland er nummer to med 18 point.