Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide hylder brandvarme Cornelius: Når han skyder mod mål, går den ind

Andreas Cornelius er inde i en målstime, han ikke har været i, siden han spillede i FC København. Det glæder landstræneren, der vægter dagsform højt, når han skal sætte holdet til de kommende kampe.

Gang på gang har Åge Hareide og hans nærmeste forgænger, Morten Olsen, stået i landsholdslejren og forholdt sig til Danmarks mangel på angribere med mål i støvlerne. Mandag kunne Hareide dog varme sig lidt i novemberkulden ved tanken om Andreas Cornelius' målform.

Angriberen tordnede bolden ind mod AS Roma i overtiden af søndagens Serie A-kamp, og dermed scorede han sit femte mål i sine fire seneste ligakampe. Optakten til landsholdets to forestående skæbnekampe kunne ikke være meget bedre.

Landstræneren havde også noteret sig Cornelius' fornemme statistik, og den glædede ham.

Læs også:Optakt: Danmark - Gibraltar

- Når han skyder mod mål, så går den ind. Det er også et godt tegn. Det er fint, og det er der, vi skal have Cornelius. Det er der, han er bedst. Når han kommer i den form, som han var i FCK, da han var allerbedst, sagde Åge Hareide før samlingens første træning i Herning.

Her træner landsholdet tre gange på den nye hybridbane, inden det rejser til København og gør de sidste forberedelser til EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar fredag aften. Mandag venter udekampen mod Irland.

Det var desuden ikke kun Cornelius, der mødte op i brandvarm målform. Også Christian Gytkjær er godt kørende for Lech Poznan med 11 mål i 15 kampe i alle turneringer i denne sæson. Derudover er Kasper Dolberg blevet fit oven på sin skade.

Læs også:Hareide bringer godt nyt før skæbnekampe: Højbjerg er klar efter hovedskade

Så Hareide har nogle vanskelige valg at træffe, og her spiller form en vigtig rolle.

- Det handler lidt om, hvem man spiller sammen med, og om modstanderen selvfølgelig. Og dagsform. For en angriber handler det måske allermest om det sidste, for man skal have selvtillid, og man skal føle, at det kører for én. Det er vigtigt på den position, sagde Åge Hareide.

Danmark møder altså først Gibraltar i en kamp, der skal vindes mod en lilleputnation, mens holdet først derefter spiller den afgørende kamp mod Irland. Landstræneren regner dog ikke med, at det bliver et problem at holde fokus på Gibraltar først.

- Det er en kamp, hvor alle forventer, at vi skal vinde kampen, og det skal vi også. Men jeg tror heller ikke, vi får problemer med at sætte os op, for det er så tilpas vigtig at hente de tre point, at vi skal bare kaste os over den. Det er også derfor, vi valgte at spille mod Luxembourg (i oktober, red.), så vi havde øvelsen mod et hold, som eventuelt står lavt og er mest indstillet på at forsvare sig, sagde Hareide.

Læs også:Poulsen: Skal gøre arbejdet færdigt mod Gibraltar

Læs også:Afklaret Simon Kjær er rolig trods manglende spilletid på klubholdet

Læs også:Schmeichel om Hareide-fyring: Hvorfor ændre på noget, der ikke er gået i stykker