Video : Tipsbladet
Landshold

Hareide forsvarer Eriksen: Vi forventer, han skal være fantastisk hele tiden

Landstræneren tager Christian Eriksen i forsvar: Selv når han er afgørende for Danmark, kritiseres han for ikke at spille en hel god kamp.

Selv hvis Christian Eriksen havde været angriber, ville hans statistik på landsholdet under Åge Hareide have været fremragende. Han har spillet 36 kampe for Danmark, siden den nuværende landstræner tog over, og han har scoret 23 mål. Derudover 12 oplæg.

Men det er ikke alle kampe, han har spillet på et lige så højt niveau, som han har scoret og lagt op. Det får han sommetider kritik for, senest efter landskampen mod Schweiz, hvor han lagde op til Yussuf Poulsen enlige mål, men hvor han havde leveret en middelmådig indsats indtil da.

Også hos Tottenham har præstationerne været mere svingende, end de plejede at være. Men Hareide forsvarer sin stjerne.

Læs også:Eriksen om bænkpladser i Tottenham: Jeg synes, jeg skal spille hver gang

- Mod Schweiz er det ham, der løber mest og lægger den afgørende aflevering til Yussuf Poulsen. Så der gør han sin nytte alligevel. Vi har vel en forventning om, at Christian skal være fantastisk hele tiden, siger landstræneren.

- Så laver han en scoring mod Australien og en assist til det andet mål (mod Peru ved VM, red.), og så er det på mange måder, som om det ikke var et særlig godt VM for Christian Eriksen, fordi han ikke var helt på toppen hele tiden. Det har også med forventninger at gøre. Jeg er ikke så bekymret for ham. Han ved, at han skal spille, og han kommer til at knokle på som sædvanligt, og det plejer at være godt nok.

Mens Christian Eriksen ikke ligefrem er ude af kampform, har han spillet mindre for Tottenham i denne sæson end tidligere. Også Thomas Delaney, Simon Kjær og Andreas Christensen døjer med manglende spilletid.

Læs også:EM indbringer rekordbeløb: Så mange millioner er på spil for landsholdet

Dermed er fire af Danmarks fem centrale folk fra Schweiz-kampen i kamp-underskud forud for de vigtige landskampe mod Gibraltar og Irland. Det bekymrer dog ikke Åge Hareide så meget, som det kunne.

- De er udhvilede, de er friske, og de har spillet meget sammen på landsholdet, så jeg tror, at det bliver lidt anderledes, end hvis de pludselig skulle sættes sammen. Nu har mange spillet sammen over lang tid med landsholdet, og hvis man går tilbage til 2016, var mange af dem med dengang også. Så de kender hinanden. Det, tror jeg, er en kæmpe fordel, siger landstræneren om de kamphungrende danskere.

Danmark skal bruge fire point i de to kommende landskampe for at sikre sig en billet til EM til sommer. Læs vores optakt til opgøret mod Gibraltar her.

Læs også:Landsholdet bliver i Parken: Jeg kan end ikke forestille en anden hjemmebane

Læs også:Hareide bringer godt nyt før skæbnekampe: Højbjerg er klar efter hovedskade

Læs også:Landsholds-quizzen: Har du styr på det danske hold?