Video : Tipsbladet
Premier League

Premier League træffer beslutning om transferdeadline i denne uge

Sommerens transferdeadline kan igen blive ændret i Premier League.

I 2018 blev åbningstiderne i sommerens transfervindue ændret i Premier League, da de rykkede den såkaldte transferdeadline frem fra slutningen af august til dagen før sæsonstarten, der falder tidligere i august. Og den beslutning har efterfølgende været omdiskuteret.

Andre ligaer i Europa har nemlig ikke lavet nogle ændringer, og andre europæiske storklubber kan stadig handle indtil slutningen af august. Engelske klubber risikerer dermed at miste profiler, som de ikke har mulighed for at erstatte.

Læs også:Nyt millionunderskud i DBU - men unionen er tilfreds

I august meddelte Sky Sports også, at flere Premier League-klubber af den grund ville have rykket transfervinduets deadline tilbage til slutningen af august. Og i denne uge kan de klubber få deres vilje.

I hvert fald skal det afgøres, om sommerens transferdeadline skal falde før Premier League-sæsonen starter eller i slutningen af august. Det forklarer ligaens direktør Richard Masters til Sky Sports.  

Læs også:AGF-kaptajn: Jeg har altid sagt, at vi er en storklub

- Vi vil have en ny diskussion i denne uge, og det er en mulighed, at det kan ændre sig. En af grundene hertil er, at immigrationssystemet vil ændre sig (på grund af Brexit, red.), og det kan være, at det er det sidste vindue, hvor fri bevægelighed er muligt. Klubber ønsker måske at drage fordel af et længere vindue for at sikre sig, at de kan få det fulde ud af det, siger Richard Masters og fortsætter:

- Der er to muligheder. Enten ændres den ikke ellers flyttes den tilbage til slutningen af august. Og der er en mulig alternativ model, som er en hybridmodel, hvor vi flytter den tilbage, men Premier League-klubber må ikke handle indbyrdes. Så klubberne vil overveje det og beslutte, hvad de vil gøre senere i denne uge.

Mens sommerens transferdeadline blev ændret i England, blev der ikke gjort noget ved vinterens transferdeadline. Her foregår det engelske transfervindue på samme måde som de øvrige transfervinduer i Europa, og det er åbent fra 1. januar til 31. januar.

Læs også:FC København forlænger samarbejdet med Adidas

Læs også:Riddersholm om SønderjyskE-stil: Vi skal være mindre ultimative

Læs også:Økonom om udenlandske penge: Enten siger man ja, ellers sakker man bagud