Video : Tipsbladet
Superliga

Efter debut i Superligaen: Han bliver en markant spiller

Mohammed Diomande fik debut i Superligaen i forårets første spillerunde, og der er god grund til at forvente sig mere mere af den unge mand.

Mohammed Diomande. Navnet er nyt i Superliga-sammenhæng, men der kan være god grund til at hæfte sig ved det. 

For den 18-årige FC Nordsjælland-spiller er trådt ind i Superligaen med mere i vente.

Læs også:DBU-boss ser faresignaler i mange udenlandske ejerskaber

Onsdag aften fik han debut i 6-0-sejren over AC Horsens, da han fra venstre midtbane spillede omkring en time, inden kræfterne slap op. 

FCN-træner Flemming Pedersen er ikke et sekund i tvivl om, at Mohammed Diomande kommer til at markere sig stærkt i Superligaen fremadrettet. 

-  Han er en allround-spiller. Han er allerbedst på den centrale midtbane, hvor han normalt fylder rigtig meget. Han er en spiller, der dækker et stort område. Han er en god dribler. Han er en god bolderobrer, pænt stærk i hovedspillet også og fysisk stærk. Når han vænner sig til Superligaen, vil han også blive en af vores markante spillere, siger Flemming Pedersen til Tipsbladet.

Det 18-årige talent fra Elfenbenskysten er hentet til FC Nordsjælland via akademiet Right To Dream, men selv om han er ny i førsteholdstruppen, har man kendt til ham i Farum længe - og omvendt.

Læs også:Optakt: AC Horsens - AGF

- Gennem de seneste tre år har han rejst og spillet med det internationale akademi, så han kender det hele ud og ind. Allerede i sommer på vores træningslejr var han blandt vores fem bedste spillere. Og så var muligheden der, hvor Mathias Rasmussen ikke er helt oppe i omdrejninger endnu, og hvor Clinton [Antwi] har været småskadet i opstarten.

- Han gjorde det, som vi havde regnet med. Vi så nogle af hans kvaliteter i første halvleg, omkring det første mål; at han er rigtig god til at linke op og spille sammen med "Dams" [Mikkel Damsgaard]. Han har en fin forståelse, og han kan sætte ting sammen. Han ser ting hurtigt, så der er mere i vente der, lyder det fra Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland møder søndag SønderjyskE på hjemmebanen i Farum, hvor den suveræne 6-0-sejr blev sikret onsdag aften. SønderjyskE kommer dog også med god selvtillid efter, at foråret blev indledt med en sikker 3-1-sejr hjemme over Hobro IK. 

Læs optakten til kampen her:

Læs også:Superliga-debutant ærede afdød træner: Tænkte meget på ham

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - SønderjyskE

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 21. runde