Video : Tipsbladet
Superliga

UEFA har planen klar: Ligaerne kan spille frem til 30. juni

Det kan blive til Champions League om søndagen og ligakampe om onsdagen, når coronavirussen har lagt sig.

Med EM flyttet et år frem har UEFA fået fjernet et stort hår i suppen efter coronavirussens indtog på det europæiske kontinent. Det giver nu plads til, at man kan få færdigspillet de forskellige ligaer, som blandt andet tæller Superligaen.

Det melder UEFA på forbundets officielle hjemmeside.

Læs også:Tim Sparv glad for EM-udsættelse: Det var ikke et alternativ at spille

Mellem det europæiske fodboldforbund, klubforeningen ECA, den internationale spillerforening FIFPro og den europæiske ligaforening EL er man kommet frem til, at man har frem til 30. juni, hvis det kan lade sig gøre. Datoen skyldes, at det er på dén dato, at sportsåret afsluttes i UEFA.

Det betyder, at man nu kan komme ud for, at ligakampe kan blive spillet når som helst i løbet af en uge, mens europæiske opgør nu kan ses i weekender.

Læs også:FIFA gør plads til EM i 2021: Vil flytte klub-VM

Samtidig bliver der peget på, at kvalifikationen til Champions League og Europa League i næste sæson kan blive rykket, hvis det kommer til at ligge for tæt på ligaafslutningerne rundt i de forskellige nationale turneringer.

Endvidere går UEFA efter, at man kan spille Champions League-finalen 27. juni, mens Europa League-finalen skal spilles tre dage før.

I den forbindelse skal to grupper arbejde med at finde frem til, hvordan man løser kalenderrelaterede problemer, og hvordan man klarer de økonomiske vanskeligheder samt håndterer coronavirussen.

Læs også:Åge Hareide er i coronakarantæne: Mange har det meget værre

Læs også:Også spillerne bakker op: Den rigtige beslutning at udskyde EM

Læs også:DBU slår fast: Hvis vi kan og vil, får København stadig sine EM-kampe