Video : Tipsbladet
Superliga

UEFA: Sådan vælges Champions og Europa League-holdene ved aflyste ligaer

Det bliver op til de nationale forbund at udpege deltagere i Champions League og Europa League, hvis ikke de nationale turneringer kan gennemføres sportsligt.

Det bliver op til de forskellige nationale fodboldforbund at finde deltagerne til Champions League og Europa League, hvis det ikke er muligt at afvikle de nationale turneringer på banen.

Det meddeler UEFA efter en dag, hvor der igen har været holdt stormøde i det europæiske fodboldforbund.

Læs også:Parken-formand: Vi er ramt i solar plexus

- Hvis en hjemlig turnering bliver aflyst af legitime årsager, vil UEFA kræve, at det nationale forbund vælger klubber til UEFA-klub-turneringerne 2020/21 baseret på sportslige kvalifikationer i nationale ligaer 2019/20:

- Proceduren for udvælgelse af klubber skal være baseret på objektive, gennemsigtige og ikke-diskriminerende principper. Nationale forbund og ligaer skal ellers have mulighed for at bestemme de endelige placeringer i deres hjemlige turneringer - under hensyntagen til de konkrete omstændigheder i hver turnering

- De endelige bestemmelse af kvalificerede pladser til UEFA-klub-turneringer skal bekræftes af de relevante kompetente organer på nationalt niveau, skriver UEFA.

Læs også:Lettelsens suk i Jylland: AGF og FC Midtjylland kan være helt rolige

Det betyder altså - set med danske briller - at hvis Superligaen ikke kan afvikles sportsligt ved at genoptage og afslutte turneringen, vil det være op til DBU og Divisionsforeningen at udpege de danske deltagere i Champions League og Europa League-kvalifikationen.

UEFA lægger op til, at de forskellige nationale forbund skal gøre alt for at gennemføre turneringerne - og hvis dette ikke er muligt i fuld udstrækning så at finde en alternativ afslutning på turneringerne - eksempelvis med færre kampe og en forkortet sæson.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:Mulig katastrofe for FCM og AGF: UEFA med opsigtsvækkende forslag

Læs også:FC Midtjylland-formand: Vi skal nok få vores penge