Video : Tipsbladet
Superliga

FCK-manager: Brentford og FC Midtjylland er alvorlige konkurrenter

Samarbejdet mellem engelske Brentford og FC Midtjylland presser FC København omkring at hente de bedste spillere på transfermarkedet.

I 2014 købte den engelske forretningsmand Matthew Benham majoriteten i FC Midtjylland, og der er sket ekstremt meget siden holdet, der lige nu topper Superligaen suverænt forn FC København.

Her erkender manager Ståle Solbakken konkurrentens styrker.

Benhams økonomiske betydning for FC Midtjylland har været åbenlys med et spiller-budget, der er fordoblet siden opkøbet i 2014, men samarbejdet med Brentford i Championship og Benhams analysefirma Smartodds er også en klar styrke for FC Midtjylland, mener Ståle Solbakken, der har store roser til kon-kurrenterne i Herning og London.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

- Der er ingen tvivl om, at Brentford at en kæmpe konkurrent til os på transfermarkedet. De danske spillere, de har, er da interes-sante for os. De har været ekstremt dygtige til at finde gode, relativt billige spillere. Det er flot trænerarbejde af Thomas Frank og Brian Riemer, og så er de enormt dygtige til at hente de rigtige spillere. De har Pontus Jansson i forsvaret, Christian Nørgaard og Mathias Jensen på den centrale midtbane, og så tre fremragende spillere oppe på toppen. Og det hold har ikke kostet dem specielt mange penge set i forhold til konkurrenterne i Championship. Det er godt gået, siger Ståle Solbakken til Tipsbladet.

- Jeg forsøger ikke at tage noget fra FC Midtjylland her. De har gjort det rigtig flot, og FC Midtjylland og Brentford har sammen en god pakke. Brentford er en alvorlig konkurrent for os på transfermarkedet, ligesom FC Midtjylland er det. De kan jo lave en god business ud af det, når de kan leje en spiller som Emiliano Marcondes mellem sig, den typer handler ligger selvfølgelig i kortene, hvis Brentford kommer i Premier League, siger Solbakken.

FCK-manageren afskriver ikke de øvrige Superliga-hold, men målt på budget og intentioner er det tydeligt, FC Midtjylland er hoved-udfordreren nu. Solbakken byder konkurrencen velkommen og roser det, han kalder et stærkt Superliga-hold, og så håber han, konkurrenterne i Herning og de øvrige tophold i Superligaen begynder at spille oftere i Europa.

Læs også:"Don Ø" om tidligere FCK-træner: Spillerne var ved at pisse i bukserne

- I Skotland er Rangers FC tilbage og presser Celtic, så de på den måde er to hold til at tjene point i Europa. I Belgien er der tre-fire hold, der regelmæssigt spiller i europæiske gruppespil, og i Holland har AZ Alkmaar t de seneste år gjort det enormt flot som supplement til Ajax og PSV.

- Jeg vil gerne have, at Superligaen også bevæger sig derhen, hvor vi i mange sæsoner har tre hold med i et europæisk gruppespil. Det vil efter min mening være en rimelig mål-sætning for dansk fodbold. Vi ville spille grup-pespil, FC Midtjylland ville gøre det, Brøndby, måske på sigt AGF, og så kunne FC Nordsjælland, OB og AaB stikke snuden frem i enkelte sæsoner, hvor de har et godt hold, siger Ståle Solbakken.

Læs også:Sur Ajax-stjerne om mesterskabsdiskussion: Det er bullshit

Læs også:Overtog trommeslager fra AGF-træners dårlige heavyband

Læs også:Superliga-træner frygter for skader: De tackler jo ikke nogen