Video : Tipsbladet
Superliga

Svensk midtstopper: Esbjerg vil forlænge - ellers har de ingen spillere

Esbjerg fB vil gerne forlænge aftalerne med de lejede spillere, fortæller Franz Brorsson, der er én af seks lejesvende i Superliga-klubben.

På grund af coronakrisen skal der spilles Superliga-bold langt ind i juli, og det har skabt en stor udfordring i forhold til spillerkontrakter. Mange har udløb 30. juni, og dermed skal det afklares, om de automatisk får forlænget aftalen med en måned, så de kan spille sæsonen ud. Det ventes at blive det endelige facit, men endnu er der ikke truffet en afgørelse.

Særligt Esbjerg fB kan mærke usikkerheden.

Vestjyderne var meget aktive i januars transfervindue og har ikke færre end seks spillere med en lejeaftale, der udløber om halvanden måned. Én af dem er svenskeren Franz Brorsson, der er lejet i Malmö FF, og han kan sagtens forstå problematikken.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Personligt skal han overveje, om han skal gøre sæsonen færdig i Esbjerg eller vende tilbage til Malmö 1. juli.

- Jeg har ikke skrevet under på noget nyt, så vi må se, hvordan reglerne fungerer, når kampkalenderen er klar. Om jeg kan forlænge lejeaftalen, hvis ikke Allsvenskan går i gang, siger Brorsson til Expressen og tilføjer:

- Esbjerg vil gerne forlænge. De har mange lejede spillere og vil forlænge aftalerne, for ellers har de ingen spillere. Så jeg er i en svær situation - skal jeg gå tilbage (til Malmö FF), eller skal jeg ikke?

Læs også:Transferkongerne: Angriber scorede kassen til lille Hobro

Lige nu afventer Franz Brorsson situationen i Sverige, hvor der ikke er sat en endelig dato på Allsvenskans genstart.

- Vi må se, hvornår Allsvenskan kommer i gang, og hvad reglerne siger. Om den danske liga bliver afsluttet inden, at man kan spille i Sverige. Hvis den skal afsluttes, før jeg kan spille i Sverige, er der ingen idé i at vende tilbage, siger forsvarsspilleren.

Franz Brorsson nåede at spille fire Superliga-kampe for Esbjerg inden coronapausen. 

Læs også:Trist eller på toppen: Hvem står stærkest i de otte Superliga-kampe?

Læs også:Godt nyt for Lars Olsen: Esbjerg-profil er blevet skadesfri

Læs også:AGF-angriber melder om skarpe spillere: Vi har fandeme arbejdet hårdt