Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - Silkeborg IF

Hjemmeholdet er ramt skader, mens udeholdet er desperat efter en sejr. Det kan ende med at blive både et dramatisk og underholdende opgør.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Mikkel Redder
På TV: Viaplay
Hashtag: #sjesif #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:

De spillede sådan set en fin kamp, og angriber Anders K. Jacobsen var tæt på at komme på tavlen flere gange i opgøret, men til syvende og sidst var det Brøndby, der tog sejren tirsdag aften over SønderjyskE. Dermed ved Glen Riddersholms tropper, at man ender som nummer 11 i grundspillet.

Derfor er opgøret mod Silkeborg alligevel utrolig vigtigt, for hvis Silkeborg ikke vinder opgøret, er det holdet, SønderjyskE ender i pulje med i gruppespillet. Og aktuelt er der 11 point mellem de to klubber, hvorfor Silkeborg er storfavorit til at tage pladsen som direkte nedrykker efter de seks runder i gruppespillet.

SønderjyskE er hårdt plaget af skader, og i opgøret tirsdag mod Brøndby var holdet uden Jeppe Simonsen, Marc Pedersen, Rilwan Hassan, Theofanis Mavrommatis og Mads Albæk.

Mads Albæk er dog tilbage i truppen, hvor Riddersholm også kan glæde sig over, at midtbanemanden Eggert Jonsson er tilbage efter en overstået karantæne.

Silkeborg IF:
Hvis Silkeborg IF skal ende på andet end en sidsteplads i grundspillet i Superligaen, skal holdet vinde over SønderjyskE, mens Esbjerg skal tabe til OB. Samtidig skal SIF hente fire mål ind på vestjydernes målscore.

Forskellen på at ende 13 og 14 i grundspillet er enorm. Lige nu ligger EfB fire point efter Hobro, og de to hold vil ende i samme pulje i gruppespillet. EfB har altså en fair mulighed for at fange Hobro og gå forbi holdet. Silkeborg er omvendt 11 point efter modstanderen SønderjyskE, der kommer til at ligge på tredjepladsen i den pulje, som SIF med stor sandsynlighed ender i. Derfor er det også kun en sejr, der kan bruges til noget - om ikke andet så for at gøre afstanden til otte point til SønderjyskE.

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud

Efter de seks runder i gruppespillet, rykker de to puljes firer ud, mens nummer tre i puljerne spiller ude og hjemme mod hinanden om en enkelt billet til Superligaen.

Kent Nielsen hold tabte senest 0-2 til FC Nordsjælland i en forholdsvis chancefattig kamp. SIF-holdet var tandløst og fik ikke truet Nicolai Larsen i Nordsjælland-målet.

Svenn Crone sidder fortsat ude med karantæne, og så er SIF-træneren stadig uden Milan Massop og Magnus Mattsson, mens også Valance Nambishi kan være ude. Både Shkodran Maholli og Gustav Dahl er ved at kæmpe sig tilbage efter skader, Maholli har klemt sig ind i truppen til dagens kamp.

Kees Luijckx var bænket senest på grund af småskader, men kan meget vel være tilbage i startopstillingen for SIF-holdet.

Karantæner:
SønderjyskE
: Ingen
Silkeborg IF: Svenn Crone

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE
(4-1-4-1): Mielitz - Vinderslev, Kanstrup, Gartenmann, Pereira - Al bæk-  Bah, "Greko", Jonsson, Absalonsen - Jacobsen

Silkeborg IF (4-3-2-1): Romo - Carstensen, Alves Ibsen, Luijckx, Møller - Vallys, Lesniak, Okkels - Moberg, Madsen - Brumado

Profilen:
Kees Luijckx vender for første gang siden sit skifte til Silkeborg tilbage til Haderslev, hvor han var en populær figur over fire sæsoner. Den 34-årige hollænder var ikke blandt Glen Riddersholms foretrukne, og nu er det i stedet, SIF han skal forsøge at redde. Luijckx er en målfarlig stopper med 12 mål i 128 Superliga-kampe. I denne sæson har han endnu ikke scoret.

Læs også:Optakt: FC København - Randers FC

Vidste du, at..:
Selv om Silkeborg har det svært i bunden af dansk fodbolds bedste række, er SønderjyskE faktisk et af de hold, klubben fra Søhøjlandet normalt har det godt imod. I de seneste syv opgør har SIF ikke tabt til SønderjyskE, og mere markant er det, når man kigger på de to holds kampe i Haderslev: SIF har vundet seks af de seneste syv Superliga-kampe i Haderslev, mens en enkelt er endt uafgjort. SIF har brug for endnu en sejr på søndag.

Dom:
Det bliver formentlig en af de kampe, hvor Silkeborg vil forsøge at tage ansvaret for at skabe kampen, fordi man så desperat har brug for tre point. Og som man så på Brøndby Stadion, er SønderjyskE gode i omstillingsspillet. Klubben fra Haderslev vil naturligvis gerne vinde, men holdet lever også fint med et enkelt point, mens SIF skal sætte alt på et bræt for at tage sejren. Det kan give muligheder for SønderjyskE i den anden ende.

Men der er et eller andet med Silkeborg i Haderslev - det viser statistikken. Og vi tror på, at desperationen giver SIF-holdet et løft, og at man vinder opgøret i Haderslev med 2-1. Om det så er nok til at gå op på 13. pladsen, afhænger af, hvordan det går Esbjerg ude mod OB. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Mensah bliver scannet i dag: Træneren giver sig selv skylden for skade

Læs også:Morten Bruun var træner i SønderjyskE: Jeg hadede det som pesten i perioder

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 25. spillerunde