Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-spørgsmål: Kan 3.000 tilskuere gøre derbyet ære?

Tipsbladet.dk zoomer ind på 29. spillerunde i Superligaen.

Denne artikel blev bragt første gang fredag den 19. juni. 

Kampene kommer som skidt fra en spædekalv i øjeblikket, og efter en enkelt dags kamppause fredag er Superligaen tilbage med fuldt program lørdag, søndag og mandag.

Slutspillets udforming betyder, at 29. spillerunde også byder på en række opgør med en masse på spil. Særligt i de to grupper i nedrykningsspillet er der overlevelse eller det modsatte at spille om.

Vi har set nærmere på nogle af de mest interessante spørgsmål før runden.

Finder vi sæsonens første nedrykker?

Silkeborg IF kunne allerede torsdag have været matematisk sikker på at rykke ned, men holdet klarede den første presbold. SønderjyskE tabte nemlig, mens SIF selv fik ét point mod Lyngby BK.

Nu møder netop Silkeborg og SønderjyskE så hinanden, og alt andet end en Silkeborg-sejr betyder, at holdet rykker ned. Der er således i forvejen ti point op til SønderjyskE, og efter den kommende runde vil der kun være ni point at spille om.

SønderjyskE's motivation må være mindst lige så stor som SIF's, for holdet skal hente Lyngby eller OB for at slippe for to playoffkampe om overlevelse. Der er henholdsvis tre og seks point op. Lyngby og OB møder hinanden.

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - Hobro IK

Spiller Esbjerg og Hobro sæsonens mest betydningsfulde kamp?

Opgøret mellem Esbjerg fB og Hobro IK får stor betydning for, hvem af de to der rykker direkte ned. Hobro har to point mere end EfB før runden, og det siger sig selv, at forskellen er enorm på at være fem point foran eller ét point bagefter, når runden er forbi.

Måske er opgøret det, hvor de to hold samlet set har haft mest på spil i denne sæson. Silkeborg og SønderjyskE har, som vi beskriver ovenfor, nogenlunde det samme på spil, men i realiteten får SIF svært ved at redde sig, uanset hvordan denne runde forløber. I kampen mellem Esbjerg og Hobro er duellen tættere, og resultatet derfor vigtigere.

Intet er matematisk afgjort, ligegyldigt hvem der vinder. Men udfaldet bliver afgørende for, hvem der rykker direkte ned, og hvem der får en chance mere med to playoffkampe.

Sikrer Horsens sig historisk overlevelse?

Overlevelsen er så godt som sikker allerede, men AC Horsens mangler endnu at udelukke alle teoretiske muligheder for nedrykning. Det kan holdet dog meget vel gøre i den kommende runde.

Der er 12 point ned til Hobro, så med mindre Horsens taber til Randers FC, og Hobro slår EfB, er Den Gule Fare sikker på endnu en sæson i Superligaen. Holdet kan endda begynde at kæmpe for en plads i Europa League-kvalifikationen.

Det vil i givet fald være klubhistorie, hvis Horsens tager endnu en sæson i Superligaen. Det er nemlig aldrig før lykkedes at tilbringe fem sæsoner på stribe i den bedste række.

Opdatering: Det lykkedes for Bo Henriksen og AC Horsens, der med 0-0 hjemme mod Randers sikrede sig endnu en sæson i Superligaen. 

Læs også:FCM-talent hylder trænerstaben: Har gjort mig til et defensivt monster

Kan 3.000 tilskuere gøre derbyet ære?

I de seneste runder har der kun været et par hundrede tilskuere til hver Superliga-kamp, men i weekenden deltager tre stadioner i en forsøgsordning med flere fans på lægterne. Det gælder følgende kampe:

Brøndby IF - FC København: 3.000 tilskuere
Lyngby BK - OB: 875 tilskuere
AC Horsens - Randers FC: 700 tilskuere

Hidtil har stadionerne været begræset til 500 personer i alt herunder spillere, trænere, pressefolk, bolddrenge og så videre. Forsøgene skal afprøve, om det er muligt at afvikle kampe med flere tilskuere.

Dermed bliver det københavnske derby mellem Brøndby og FCK ikke, som vi kender dem, men dog med flere tilskuere, end det har været kutyme efter coronapausen.

Læs også:Lyngby ser tilskueropbakning mod OB som stor fordel

Læs også:Få klubber kan lokke Troels Bech: Men EfB, SIF og Brøndby kan

Læs også:Andreas Skov Olsen stoppede til fodbold som 14-årig