Video : Tipsbladet
Superliga

FC Midtjylland venter med mesterskabsfest: Kun spontan fejring

Hvis FC Midtjylland torsdag får point mod FC København, bliver holdet dansk mester 2020. Men det bliver kun en spontan fejring af titlen, lyder det.

Superliga-topholdet FC Midtjylland skal bare bruge et point torsdag mod FC København for at sikre sig det danske mesterskab, og selv hvis det ender med et nederlag, er det et spørgsmål om tid, før man matematisk har sikret sig titlen.

Men at sælge skindet før bjørnen er skudt, er ikke noget, de kommer til at gøre i det midtjyske, og derfor er det heller ikke, fordi der er lavet store planer til torsdag ,hvor man altså officielt kan vinde mesterskabet hjemme i Herning.

Det fortæller Preben Rokkjær, direktør for marketing og support.

- For det første vil vi gerne lige sikre, at vi bliver mestre, så vi kommer ikke til at jinxe noget med fejringer. Men vi har tænkt over det. Det, der vil komme til at ske, vil primært være af spontan karakter på torsdag. En egentlig fejring vil være den 26. juli mod AaB. Det har vi overvejelser om nu, og det bliver nok noget med mange små fester i stedet for én stor. Vores tanker er, hvordan vi kan sprede fest ud i hele regionen, siger direktøren til tipsbladet.dk.

Læs også:FC Midtjylland øger tilskuerantallet til guldbrag mod FC København

En del af udfordringen er naturligvis, at coronakrisen har bragt en masse restriktioner med sig, og at man derfor ikke bare kan holde en mesterskabsfejring med flere tusinde deltager.

Og FC Midtjylland skal altså ikke have det på plads lige med det samme, da man ikke gør noget stort ud af det torsdag.

- Hvis det sker på torsdag (at klubben bliver mester, red.), bliver det ikke den store fest. Der vil ske en lille smule på stadion, og spillerne vil fejre det, men den større fejring venter vi med, og det bliver formentlig i mange mindre fester, siger Preben Rokkjær.

FC Midtjylland lukker 4.800 tilskuere ind torsdag mod FC København, og Preben Rokkjær kan fortælle, at man har været i løbende dialog med de mange supportere, der naturligt nok vil være glade over et nyt mesterskab. 

Læs også:Superliga powerranking: FCM og AGF topper – Lyngby vakler

Skulle det ske, at en tilskuer eller to rejser sig fra sædet kortvarigt, forventer FCM ingen stor ballade. 

- Det tror jeg også, der vil være en smule forståelse for. Det, jeg fornemmer, er, at hvis det skulle ske, at nogle fans rejser sig i forbindelse med en scoring, eller at der sker noget på banen, er det accepteret, hvis de sætter sig ned igen, siger Preben Rokkjær.

FC Midtjylland har også været i løbende dialog med politi og myndigheder, så der ageres inden for retningslinjerne.

FCM er før opgøret torsdag 14 point foran FC København med fem runder igen af mesterskabsspillet.

Læs også:FC Midtjylland har tre målfarlige spillere på vej

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:FC Nordsjælland-analytiker: Vi lavede vores plan om mod FCM