Video : Tipsbladet
Superliga

Det lærte vi af Superligaen: Kamil Wilczek endelig overhalet

Tipsbladet.dk ser tilbage på den netop overståede runde i Superligaen.

Næstsidste spillerunde i Superligaen er overstået, og det er tid til at gøre status, inden det endelige punktum sættes for de fleste klubber på søndag.

35. spillerunde bød på to uafgjorte kampe og en FCK-sejr i mesterskabsspillet samt en 3-1-sejr til OB i den første af to kampe mod AC Horsens om at møde mesterskabsspillets nummer tre i en kamp om Europa.

Her er nogle af de vigtigste ting, vi lærte af den forgangne runde.

Kamil Wilczek endelig overhalet

Lad os være ærlige; det havde været lidt af en skamplet for angriberne i Superligaen, hvis Kamil Wilczek kunne blive delt ligatopscorer på bare en enkelt halvsæson. Sådan kommer det heldigvis ikke til at gå.

Ronnie Schwartz fik netmaskerne til at blafre på Brøndby Stadion onsdag aften, og dermed overhalede FC Midtjylland-angriberen Kamil Wilczek på topscorerlisten og er nu noteret for 18 fuldtræffere.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 35. spillerunde

Dermed får vi en Superliga-topscorer, der ikke har løbet rundt i Tyrkiet i et halvt år, og så er spørgsmålet, om det bliver Ronnie Schwartz eller Patrick Mortensen. Sidstnævnte kom ikke på tavlen for AGF mod FC Nordsjælland, selv om han havde et hav af chancer, og er fortsat noteret for 17 mål.

OB har kurs mod Europa-finale

Foråret startede katastrofalt for OB, men de har fået styr på tingene på Fyn, og nu ser det ud til, at Jakob Michelsens mandskab skal spille en finale mod nummer tre i mesterskabsspillet om at komme i Europa.

Torsdag vandt OB 3-1 over et AC Horsens-mandskab, der ellers havde helt friske ben efter en længere kamppause, og der kunne ikke indvendes noget imod den fynske sejr. 

Det ser ud til, at OB skal til enten København eller Aarhus i næste uge, men først og fremmest skal arbejdet lige gøres færdigt mod AC Horsens på søndag.

Meget er på spil i sidste runde

Læs også:Optakt: AGF - Brøndby IF

Der er altid en fare for, at der ikke er ret på højkant i sidste spillerunde, men det er heldigvis ikke tilfældet på søndag.

Det siger sig selv, at der er meget at spille for i opgøret mellem AC Horsens og OB, og det samme er der i mesterskabsspillet, hvor det kun står klart, at FC Midtjylland bliver danske mestre, og at FC Nordsjælland bliver nummer seks.

FC København og AGF kæmper om den meget vigtige andenplads, der giver direkte adgang til Europa League-kvalifikationen, mens Brøndby IF og AaB duellerer om fjerdepladsen.

Ingen af holdene møder hinanden i en direkte duel, så der vil blive skelet til de øvrige stadions i en runde, hvor der er kickoff samtidig i alle tre kampe i mesterskabsspillet. 

Læs også:AaB-ikon takker af: Jeg blev da lige lidt våd i øjenkrogene

Læs også:Bo Henriksen håber på mirakel: Vi har da en chance

Læs også:FCK-profil om tiltrængt sejr: Det var virkelig en lettelse