Video : Tipsbladet
Superliga

Officielt: Telia Parken bliver tom mod Istanbul - FCK er sure på UEFA

FC København spiller for tomme tribuner mod Istanbul Basaksehir på onsdag i Europa League.

Danmarks nationalarena bliver gabende tom, når FC København på onsdag møder Istanbul Basaksehir i ottendedelsfinalen i Europa League.

FCK oplyser på klubbens hjemmeside, at man trods mange henvendelser til UEFA om tilskuersituationen aldrig har fået et klart svar retur, og derfor er man nu nødt til at planlægge ud fra, at der ikke kommer tilskuere.

Læs også:Tingager irriteret over OB-kommentar: Hav respekt for din modstander

Da FC København tabte 0-1 i Istanbul i den første kamp, var det med tilskuere på lægterne, og FCK er meget utilfredse med forløbet.

- Vi er meget skuffede over, at UEFA ikke har fundet det relevant at behandle vores sag, siger Lars Bo Jeppesen, der er direktør Parken Sport & Entertainment, og tilføjer:

- Vi har hele tiden haft et stærkt ønske om, at vi kunne dele den store og historiske kamp med vores fans og partnere. Vi har stor respekt for Covid-19 situationen, men vi har bevist, at vi er i stand til at håndtere kampe på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, så vi stiller os uforstående over, at vi ikke har kunne få et klart svar og en saglig begrundelse fra UEFA trods vores gentagne henvendelser og de danske myndigheders retningslinjer, der tillader tilskuere til kampe.

Læs også:Begrænset spilletid i FCK: Konkret interesse for Nicolaj Thomsen

Heller ikke Ståle Solbakken, der har ansvaret for det sportslige, er spor tilfreds med situationen.

- Sportsligt synes vi, at det er en uretfærdig måde at afvikle de to kampe på, siger FCK-manageren og fortsætter:.

- I Tyrkiet tillod myndighederne tilskuere, og vi stillede op til kampen under et kæmpe pres for spillerne og klubben til trods for, at det stred direkte mod vores egen overbevisning.

- I Danmark tillader man på nuværende tidspunkt også tilskuere, men her vil UEFA end ikke behandle sagen og udvise os den respekt, vi viste i Tyrkiet ved at spille. Det er i mine øjne håbløst håndteret fra UEFAs side, og det giver en sportslig urimelig fordeling over de to kampe uden en fornuftig begrundelse.

Der er kampstart mellem FC København og Istanbul Basaksehir på onsdag klokken 18.55. 

Læs også:Sådan stemte trænerne til Forårets Profil

Læs også:Avis: Brøndby IF er en varm bejler til Malmö-angriber

Læs også:Bekræftet: Vejle Boldklub henter svensk forstærkning