Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-profil gav sit tøj til hjemløse: Én begyndte næsten at græde

Mustafa Amini har en masse tøj og tasker, han ikke skal have med videre i sit fodboldliv. Det uddelte han torsdag aften til hjemløse i Århus. En rigtig god følelse at give noget tilbage, siger den afgående AGF'er.

- Må jeg få den, spørger en kvinde med en kænguru-bamse i favnen og kigger på Mustafa Amini.

- Yes, svarer den nu tidligere AGF'er muntert, hvorefter kvinden stolt går derfra med sin nye bløde ejendom.

Omkring dem står et lille sammenrend af mennesker, de fleste med tøj eller tasker i armene, en enkelt med en smøg i munden. De er ved at hjælpe Amini med at tømme den varevogn, han har parkeret foran Frelsens Hærs varmestue i midten af Århus.

Scenen udspiller sig på et par korte videoer, som Amini og den unge AGF-spiller Frederik Ihler har delt på deres Instagram-profiler. De stammer fra torsdag aften, hvor de to og Zach Duncan var ved at rydde ud i Mustafa Aminis ejendele og fik en god idé.

- Vi bor alle i Århus, så vi kommer tit forbi området. De sover udenfor nogle gange, så vi tænkte: "Vi kan lige så godt give tingene til dem." De var heldigvis rigtig glade for det, fortæller Amini til tipsbladet.dk.

- Kvinden blev rigtig glad for kænguruen. Det var en god følelse.

Læs også:Krisemøde efter smitteudbrud i Aarhus: Intet peger på AGF-fejringer


Seancen opstod spontant, da Ihler og Duncan havde hjulpet Amini med at fylde en varevogn med ting og sager, som han ikke skal have med videre, efter han har forladt AGF. I stedet for at smide det ud kunne de lige så godt give det til nogle, der ville blive glade for det.

Som tænkt, så gjort.

- Det er ikke så let at flytte alle sine ting. Det er bare en del af det at være fodboldspiller. Men der er altid nogle, der kan bruge det, selv hvis man ikke længere selv kan.

- Vi tog derned, og de blev rigtig glade. En af dem fik næsten tårer i øjnene, fordi han tog alle mine jakkesæt. Det er hans fødselsdag i morgen, så han var rigtig glad. Han tog sin trøje af og prøvede at tage et jakkesæt på. Hans venner sagde: "Det ser godt ud på dig", fortæller Mustafa Amini med et grin.

Læs også:AGF-træner trods profilafgange: Vi skal nok stille et slagkraftigt hold

- Det var fedt at give noget tilbage. Jeg havde mange tasker, jakker, noget tøj. En gammel dame tog en jakke på, og hun fik det største smil på sine læber.

Gaveuddelingen fik dog en skæv start.

- Vi stod ud ad bilen, og Ihler sagde: "Er der nogle, der vil have noget?" De troede først, vi prøvede at sælge noget, så en af dem sagde: "Nej, jeg går kun i Gucci." Men da vi sagde, det var gratis, kan du tro, de kom på benene, siger Amini.

Han har lige et par dage tilbage i Danmark, inden han rejser videre. Han ved endnu ikke, hvor hans fodboldkarriere fortsætter, men han skal i hvert fald ikke hjem og tilbringe tid med sin familie i Australien. Man skal nemlig i karantæne, hvis man rejser ind i landet.

Inden Amini forlader Århus, tager han dog et læs trøjer, jakker og tasker med ned til varmestuen igen.

- Vi tager derned en gang mere med en stor kasse. Så kan dem, der missede det i går, få noget.

Læs også:AGF bekræfter: Mustafa Amini forlader klubben
Læs også:AGF-bomber kan ikke gå på gaden i fred: Mange klubber er misundelige på os
Læs også:Superligaens bedste: Casper Højer Nielsen og FCM vinder