Video : Tipsbladet
Landshold

Landstræneren storroser debutanten Nørgaard: Jeg er meget imponeret

Christian Nørgaard var Danmarks bedste spiller, da landsholdet spillede 0-0 mod England. Det var ikke til at se, at Brentford-spilleren var i gang med sin første kamp på A-landsholdet.

Da Christian Nørgaard i efteråret 2018 blev udtaget tl det danske fodboldlandshold, var det planen, at daværende landstræner Åge Hareide ville gøre brug af den centrale midtbanespiller i opgøret mod Slovakiet. Men spillerne fra A-landsholdet valgte ikke at spille kampen, og i stedet måtte DBU sende et vikarlandshold, så "Nør" ikke fik sin kamp for A-landsholdet.

Opgøret mod Slovakiet blev spillet den 5. september 2018, men først her to år senere kan Christian Nørgaard skrive A-landsholdsspiller på cv'et. Brentford-danskeren har været ganske imponerende for London-klubben, og Kasper Hjulmand pegede på den nu 26-årige midtbanespiller. 

Nørgaard var med fra start og var kampens spiller mod det engelske landshold.

Selv landstræner Kasper Hjulmand er imponeret over Nørgaards præstation.

Læs også:Hjulmand snupper sit første point som landstræner efter remis mod England

- Jeg syntes, der skulle friskes op. Pierre og Thomas (Højbjerg og Delaney) spillede en god kamp mod Belgien, men de løb til sammen 25 kilometer i det opgør. Jeg har jo kendt "Nør", siden han var knægt, og jeg har set ham udvikle sig og tage store skridt. Han har udviklet sig meget i Brentford, det har været imponerende. Han er vokset og har fået en hårdhed i sit spil, som jeg kan lide. Han har altid været en klog spiller.

- I sin første kamp kommer han ind og balancerer holdet. Han er klog til at finde positioner, og han spiller vigtige bolde fremad, så det ikke kun går til siden eller bagud. Jeg er meget imponeret over, at han i sin første kamp og så mod England kan gå ind på den måde og spille sit spil. Det var godt at se, siger Kasper Hjulmand på pressemødet efter opgøret.

Christian Nørgaard selv var også meget, meget glad, efter han fik sin første A-landskamp.

- Jeg er utrolig stolt. Det er der ingen tvivl om. Jeg har ventet i lang tid på det her øjeblik. Selvfølgelig havde jeg håbet på et fyldt Parken med 40.000 danskere, der kunne skråle højt på nationalsangen, men det må jeg så have til gode.

Læs også:Karakterer: Kasper Hjulmand kan have fundet landsholdets nye 6'er

- Jeg må sige, at den her gruppe er enestående, og det er nemt at komme ind som ny og føle sig accepteret. Det er store stjerner, der samlet har spillet flere 100 landskampe og til dagligt spiller i de største ligaer, siger Christian Nørgaard.

Det uafgjorte resultat betyder, at Danmark ligger nummer tre i puljen, som føres af Belgien med seks point. Danmark har et enkelt point, mens Island står noteret for nul, da nationen tabte med 1-5 til Belgien her til aften.

Næste opgave for Danmark er en testkamp mod Færøerne i oktober, og efterfølgende - også i oktober - venter udekampe mod Island og England.

Læs også:Startopstillinger: Hjulmand laver to ændringer mod England

Læs også:Superligaen står for døren: Her er fem talenter, der kan få et gennembrud

Læs også:Brentford indleder sæsonen med sejr: Dansker lavede assist